Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun opiskelijat järjestivät ulkoiluhetken vanhuksille Pieksämäellä

Esedun opiskelijat järjestivät ulkoiluhetken vanhuksille Pieksämäellä

30.09.2020

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Pieksämäen lähihoitajaopiskelijat opettajansa Päivi Ylösen johdolla halusivat jakaa hyvää ja samalla edistää vanhusten hyvinvointia. Tulevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset järjestivät Esperi Caren palvelutalossa vanhuksille hyvinvointihetken ulkoilun muodossa.

Esedun opiskelijoiden järjestämä ulkoiluhetki oli osa Saku ry:n valtakunnallista Hyvinvointivirtaa -kampanjaviikkoa, jossa Esedu on perinteisesti omalta osaltaan mukana jälleen tänä syksynä. Kampanjaviikon teema tänä vuonna on Amis tekee hyvää. Kampanjan tarkoituksena on vahvistaa hyvää mieltä ja merkityksellisyyden kokemusta ammatillisissa oppilaitoksissa. Merkityksellisyyden tarve korostuu erityisesti tämän syksyn koronaviruksen aiheuttamassa epävarmuudessa.
”Esedu halusi Amis tekee hyvää -kampanjan myötä jakaa hyvää myös oppilaitoksen ulkopuolella, ja tästä syntyikin lähihoitajaopiskelijoillamme idea Esperi Carella järjestettävään ulkoiluhetkeen”, kertoo Esedun opiskelijatoiminnan ohjaaja Tuula Lindholm.

Miksi tehdä hyvää?
Hyvän tekeminen lisää hyvinvointia. Toisten auttaminen ja oman osaamisen jakaminen synnyttää positiivisia tunteita ja saa kokemaan oman tekemisensä merkitykselliseksi, näin ollen se on tärkeä mielen hyvinvoinnin voimavara. Hyvän tekemisestä saa itselle hyvää mieltä ja parhaimmillaan myös oppii uusia asioita, kuten osallistumista ja yhteiskunnallista vaikuttamista.

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Tuula Lindholm

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021