Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun opiskelija WorldSkills MM-kilpailukarsintoihin

Esedun opiskelija WorldSkills MM-kilpailukarsintoihin

23.10.2020

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija Vivian Erus valmentautuu parhaillaan WorldSkills ammattitaidon MM-karsintoihin. Erusta valmentaa Esedun opettaja Juliana Hokkanen.

Erus on opiskellut Esedulla elintarvikealan perustutkinnon ja valmistunut leipuri-kondiittoriksi. Parhaillaan hän täydentää osaamistaan leipomoalan ammattitutkinnolla opiskellen kondiittorikisälliksi. WorldSkills-karsinnat käydään Jyväskylässä lokakuun lopulla.
”Odotan innolla karsintoja. Melko luottavaisin mielin lähden kilpailemaan, koska olen saanut hyvää oppia Julianalta”, Erus kertoo.

Kilpailuihin on valmentauduttu harjoitellen Esedun tiloissa. Harjoitteluun on käytetty aikaa myös syyslomaviikolla.
”Vivianalla on kova halu menestyä karsinnoissa, joten olemme yhdessä tehneet kovasti töitä sen eteen. Tällaisia mahdollisuuksia ei monesti tule eteen”, Hokkanen kertoo.
Valmentautuminen on aloitettu perustekniikoiden hiomisella, koska peruspohjan osaaminen pitää olla vankka kisoihin lähdettäessä.
”Perusosaaminen kun on varmasti hanskassa, pystyy helpommin opetella uusia ja monimutkaisempia tekniikoita”, Hokkanen kuvaa valmennuksen sisältöä.
Hokkanen on itse kilpaillut aikoinaan ammattitaidon kilpailuissa opiskellessaan Esedulla leipuri-kondiittoriksi.

Erus kertoo, että hänen vahvuuksiaan omassa kilpailulajissaan ovat erityisesti luovuus, taiteellinen silmä sekä kädentaidot.
”Otan tämän kilpailumahdollisuuden erityisesti siltä kannalta, että kehitän itseäni ammattilaisena entistä vahvemmaksi.”

Seuraavat ammattitaidon maailmamestaruuskilpailut WorldSkills järjestetään Kiinassa Sanghaissa syyskuussa 2021. Suomesta kilpailuun lähetetään virallinen ammattitaitomaajoukkue, jonka jäsenet valitaan lajikohtaisten karsintakilpailujen kautta. Ammattitaidon MM-kilpailuissa kilpailijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja kilpailija saa täyttää vuoden 2021 aikana 22 vuotta. Kilpailija voi edustaa oppilaitostaan, olla oppisopimusopiskelija tai jo valmistunut ja työskennellä työelämässä.

Lisätietoja:
opettaja Juliana Hokkanen puh. 040 612 7554
Esedun Taitaja-joukkueen johtaja Pekka Orava puh. 040 305 6676

Kuvateksti: Opiskelija Vivian Erus (vas) valmentautuu leipomoalan MM-karsintoihin opettajansa Juliana Hokkasen opissa.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021