Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun opiskelija Vivian Erus valmentautuu ammattitaidon MM-kilpailuihin

Esedun opiskelija Vivian Erus valmentautuu ammattitaidon MM-kilpailuihin

09.11.2020

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelija Vivian Erus osallistui lokakuussa leipomoalan WorldSkills MM-karsintoihin Jyväskylässä. Erus tuli karsinnoissa toiseksi, ja pääsee valmentautumaan MM-kilpailuihin varasijalta.

Erus on opiskellut Esedulla elintarvikealan perustutkinnon ja valmistunut leipuri-kondiittoriksi. Parhaillaan hän täydentää osaamistaan leipomoalan ammattitutkinnolla opiskellen kondiittorikisälliksi. Erusta valmentaa maajoukkuetiimin valmentajien lisäksi myös Esedun opettaja Juliana Hokkanen.
”Virallinen valmennus alkaa ensi vuoden puolella, heti vuoden vaihteessa. Valmennan pääosin Viviania täältä Mikkelistä käsin valmennusohjelman mukaisesti. Näen Vivianissa paljon potentiaalia ja hänellä on asennetta tehdä töitä unelmiensa eteen.”
”Meille tulee myös päiviä, jolloin harjoittelemme eri kaupungeissa ja eri ympäristöissä yhdessä Suomen MM-tiimin kanssa. Suomen lajipäällikkönä toimii Markku Vengasaho ja experttinä Outi Nieminen, joiden kanssa harjoitellaan ja tehdään tiivistä yhteistyötä.”

MM-karsinnat Jyväskylässä voitti Oskari Takkinen Turun ammatti-instituutista
”Vivian suoriutui MM-karsinnoista erittäin hienosti ja sijoittuen toiseksi. Hän kuitenkin vakuutti tuomarit niin hyvin osaamisellaan, että Vivian valmentautuu Oskarin kanssa samalla valmennusohjelmalla MM-kilpailuihin”, Hokkanen kertoo.

Erus kertoi ennen karsintoja, että hänen vahvuuksiaan omassa kilpailulajissaan ovat erityisesti luovuus, taiteellinen silmä sekä kädentaidot. Valmennusohjelma tulee sisältämään eri tekniikoiden opettelua sekä eri raaka-aineiden monipuolista käsittelyä. MM-kilpailuihin valmentauduttaessa harjoittelua tulee olemaan paljon.
”Haluan oppia niin paljon kuin mahdollista ja olen sitoutunut tekemään niin paljon töitä kuin vain vaaditaan. Olen onnellinen, että pääsin tiimiin ja pääsen toteuttamaan unelmani”, Erus iloitsee.

Seuraavat ammattitaidon maailmamestaruuskilpailut WorldSkills järjestetään Kiinassa Sanghaissa syyskuussa 2021. Suomesta kilpailuun lähetetään virallinen ammattitaitomaajoukkue, jonka jäsenet valitaan lajikohtaisten karsintakilpailujen kautta. Ammattitaidon MM-kilpailuissa kilpailijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja kilpailija saa täyttää vuoden 2021 aikana 22 vuotta. Kilpailija voi edustaa oppilaitostaan, olla oppisopimusopiskelija tai jo valmistunut ja työskennellä työelämässä.

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Juliana Hokkanen

Lisätietoja:
opettaja Juliana Hokkanen puh. 040 612 7554
Esedun Taitaja-joukkueen johtaja Pekka Orava puh. 040 305 6676

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021