Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedun 12 tunnin hiihtohaaste oli menestys!

Esedun 12 tunnin hiihtohaaste oli menestys!

22.02.2019

Esedun 12 tunnin hiihtohaaste saatiin päätökseen, kun viimeisetkin osallistujat kirjasivat hiihtämänsä kierrokset ylös. Parempaa päivää ei olisi voinut haasteelle toivoa: pieni pakkanen ja aurinkoinen taivas saivat osallistujat hiihtämään sekä lenkkeilemään hymyssä suin.

 

Mikä ihmeen hiihtohaaste?

Ajatus sai alkunsa Esedun esimiesten palaverista, kun yksi kertoi ideansa hiihtohaasteesta. Toimitusjohtaja Arja Seppänen tarttui ideaan, ja ensimmäisenä mukaan haastettiin Meijän Mikkeli -hankkeen väki. Kaiken kaikkiaan hiihtohaasteen otti vastaan kunnioitettavat 11 joukkuetta. Mukana oli joukkueita muun muassa Mikkelin tuomioseurakunnalta, Miksei Mikkeliltä ja Etelä-Savon urheilutoimittajat ry:ltä.
”Haastetta sai suorittaa myös muutenkin kuin hiihtämällä. Päivän myötä paikalla oli myös reippaita lenkkeilijöitä ja sauvakävelijöitä kiertämässä Urheilupuiston kenttää ympäri”, kommentoi Esedun markkinointisuunnittelija Marika Auvinen.

Kuusitien Kuntoilijoiden Joukkueen Jäseniä

Kuva: kuusitien kuntoilijoiden joukkueen jäseniä

Yhdessä liikkumisen riemua

Haasteella haluttiin nostaa esiin Mikkelin ainutlaatuinen mahdollisuus liikuntaan aivan ydinkeskustassa. 12 tunnin haaste voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta joukkueet olivat jakaneet hiihtovuorot keskenään niin, että ladulla oli aina joku hiihtämässä. Hiihtoajan sai valita siis itse. Pääasia päivässä oli yhdessä liikkumisen riemu. ”Urski on aivan loistava matalakynnyksen liikkumispaikka. Oli upeaa nähdä, kuinka haasteen aikana Urheilupuiston latuja hiihteli monen ikäistä väkeä. Voisi sanoa jopa, että vauvasta vaariin”, iloitsi Auvinen.

Esedun henkilökuntaa oli mukana kesällä 2017 maalaamassa Urheilupuiston aitaa ja tämän hiihtohaasteen voidaankin katsoa olevan jatkoa yhdessä tekemiselle.

Hiihdetään ensi vuonna uudelleen – vieläkin isommalla osallistujamäärällä!

12 tunnin hiihtohaaste (kirjatut kierrokset):

Kuusitien kuntoilijat: 460 kierrosta
Esedun esimiehet: 340 kierrosta
Team Luonnonvaraiset: 297 kierrosta
Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunta: 213 kierrosta
Meijän Mikkeli: 103 kierrosta
EsLi – elä sinäkin liikkuen: 82 kierrosta
Esedun hankehiihtäjät: 50 kierrosta
Etelä-Savon Yrittäjät ja Etelä-Savon kauppakamari: 26 kierrosta
Etelä-Savon urheilutoimittajat ry: 24 kierrosta
Miksei: 15 kierrosta
Suomen Yrityskummit ry (Etelä-Savo): 12 kierrosta

Listaan laskettu kierroslappuihin kirjatut (tai haasteen jälkeen ilmoitetut) kierrokset päivältä.

Teksti: Tuomo Räsänen
Kuvat: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021