Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulta eteni ennätysmäärä opiskelijoita Taitaja SM-finaaleihin

Esedulta eteni ennätysmäärä opiskelijoita Taitaja SM-finaaleihin

09.02.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta eteni yhteensä 11 opiskelijaa ammattitaidon Taitaja-SM-finaaleihin helmikuun semifinaaleista. Finaalit kilpaillaan ensi toukokuussa Espoossa. Esedun Taitaja-joukkueeseen kuuluu opiskelijoiden ja heidän valmentajiensa lisäksi opettajista koostuva tuomarijoukkue.

Ammattitaidon SM-finaaleissa ensi toukokuussa kilpailee yhteensä 11 Esedun opiskelijaa yhdeksässä eri lajissa, joita ovat autokorinkorjaus, automaalaus, hitsaus, hiusmuotoilu, puuseppä, leipuri-kondiittori, metsäkoneenkäyttö, sähköasennus sekä talonrakentaminen. Finalistit valmentautuvat Taitaja-kisoihin kevään aikana omien valmentajiensa ohjauksessa.

”Semifinaaleissa saimme nähdä hienoja kilpailusuorituksia opiskelijoiltamme. Valmentajat ovat olleet kilpailijoiden tärkeänä tukena. Tänä keväänä Esedua lähtee edustamaan Taitaja SM-finaaleihin ennätyskokoinen joukkue, sillä näin suurta kilpailujoukkuetta meiltä ei ole ollut ennen finaaleissa. Toukokuun finaaleilta odotamme hyviä suorituksia, ja tietenkin muutamaa mitalia. Tärkeintä on kuitenkin, että jokainen kilpailijamme tekee parhaansa. Se on maali mihin tähtäämme!”, kommentoi Esedun Taitaja-joukkueenjohtaja Pekka Orava.

Kilpailutoiminta on tärkeä osa ammatillista koulutusta. Kilpailuissa opiskelijat pääsevät testaamaan taitojaan ja harjoittelevat paineen alla työskentelyä tiukassa aikataulussa. Ammattitaidon Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpailee opiskelijoita ympäri Suomen yhteensä 47:ssä kilpailulajissa. Taitaja2023-tapahtuma järjestetään Espoossa 8.–11.5.2023.

Esedun vuoden 2023 Taitaja-finalistit

Autokorinkorjaus
Danil Rudenko
Valmentaja: Vesa Pyrhönen

Automaalaus
Daniel Hendriksson
Valmentaja: Mika Kuuva

Hitsaus
Jarkko Mononen
Valmentaja: Matti Suihkonen

Alpo Paajanen
Valmentaja: Petri Kosunen

Hiusmuotoilu
Sanna Partanen
Valmentaja: Pirjo Saarinen

Leipuri-kondiittori
Erika Ukkonen
Valmentaja: Juliana Hokkanen

Metsäkoneen käyttö
Ville Pulkka
Valmentaja: Jari Taavitsainen

Puuseppä
Lari Himanen
Santtu Ratamäki
Valmentaja: Arto Väisänen

Sähköasennus
Viljami Kovanen
Valmentaja: Arto Rahikainen

Talonrakentaminen
Luukas Himanen
Valmentaja: Mauri Jääskeläinen

 Lisätietoja:

  • Esedun Taitaja-toiminnan yhteyshenkilö, koulutuspäällikkö Pekka Orava puh. 040 305 6676
  • viestintä- ja markkinointipäällikkö Marika Auvinen puh. 044 711 5511 (kilpailijoiden ja valmentajien haastattelupyynnöt)

Kuvassa automaalauksen semifinaaleista SM-finaaleihin edennyt Daniel Hendriksson.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021