Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulle kevään yhteishaussa yli 520 ensisijaista hakijaa

Esedulle kevään yhteishaussa yli 520 ensisijaista hakijaa

23.03.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kevään 2022 yhteishaussa oli tarjolla kaikkiaan 20 tutkintoa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Ensisijaisia hakijoita Eseduun oli kaikkiaan 525. Yhteensä hakemuksia Esedulle tuli kevään yhteishaussa yli 1800. Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi selvästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Kevään 2022 yhteishaussa Esedun osalta eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli Mikkelissä logistiikan perustutkintoon ja toiseksi eniten metsäalan perustutkintoon. Pieksämäellä eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli metsäalan perustutkintoon ja toiseksi eniten hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon.

Hakijat ovat voineet merkitä itselleen seitsemän eri hakutoivetta. Hakijat ovat voineet esittää hakemuksiin muutospyyntöjä, joten hakutoiveiden osalta voi tulla vielä muutoksia. Yhteishaussa hakeneet peruskoulun päättävät ovat laajentuneen oppivelvollisuuden piirissä.

Yhteishaun hakijamääriin vaikuttaa se, että ammatilliseen koulutukseen on mahdollista hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Esedulla on jatkuvassa haussa tarjolla myös sellaisia tutkintoja, joita ei yhteishaussa ollut tarjolla. Myös yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olleeseen uuteen Tutkintoon valmentavaan koulutukseen TUVAan voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Haussa olevasta koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Esedun verkkosivuilta (www.esedu.fi) ja Opintopolusta (www.opintopolku.fi).

Tiedotteen eri alojen hakijamäärävertailut on tehty Esedun ensisijaisista hakijoista. Hakijamäärät voivat muuttua tarkistuksen jälkeen, tiedotteessa käytetyt luvut on otettu Opintopolusta keskiviikkona 23.3.

Lisätietoja:
koulutuspäällikkö Marja Teräväinen puh. 044 711 5700
koulutuspäällikkö Jarmo Pohjolainen puh. 040 305 6647 (Pieksämäki)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021