Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulle kevään yhteishaussa yli 500 ensisijaista hakijaa

Esedulle kevään yhteishaussa yli 500 ensisijaista hakijaa

22.03.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kevään 2023 yhteishaussa oli tarjolla lähes 20 ammatillista perustutkintoa. Ensisijaisia hakijoita Eseduun kevään 2023 yhteishaussa oli kaikkiaan yli 500 (sis. tutkintoon valmentavaan koulutukseen sekä Savonlinnan metsäalalle hakeutuneet). Yhteensä hakemuksia Esedulle tuli kevään yhteishaussa yli 1700.

Kevään yhteishaussa Esedun osalta eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli Mikkelissä metsäalan perustutkintoon ja toiseksi eniten sähkö- ja automaatioalalle. Pieksämäellä eniten ensimmäisiä hakutoiveita oli metsäalan perustutkintoon ja toiseksi eniten hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon.

Hakijat ovat voineet yhteishaussa merkitä itselleen seitsemän eri hakutoivetta. Hakijat ovat voineet esittää hakemuksiin muutospyyntöjä, joten hakutoiveiden osalta voi tulla vielä muutoksia. Yhteishaussa hakeneet peruskoulun päättävät ovat laajentuneen oppivelvollisuuden piirissä.

Yhteishaun lisäksi Esedulle voi hakeutua jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa on tarjolla myös sellaisia tutkintoja, joita ei ollut yhteishaussa tarjolla. Jatkuva haku on Esedulla käynnissä ympäri vuoden. Myös Tutkintoon valmentavaan koulutukseen eli TUVAan voi hakeutua vielä jatkuvan haun kautta. Haussa olevasta koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Esedun verkkosivuilta (www.esedu.fi) ja Opintopolusta (www.opintopolku.fi).

Tiedotteen eri alojen hakijamäärävertailut on tehty Esedun ensisijaisista hakijoista. Hakijamäärät voivat muuttua tarkistuksen jälkeen. Tiedotteessa käytetyt luvut on otettu Opintopolusta keskiviikkona 22.3.2023.

Lisätietoja:
koulutuspäällikkö Marja Teräväinen puh. 044 711 5700
koulutuspäällikkö Jarmo Pohjolainen puh. 040 305 6647 (Pieksämäki)

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021