Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulle hieno menestys Taitaja SM-finaaleissa

Esedulle hieno menestys Taitaja SM-finaaleissa

23.05.2019

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kilpailijoille neljä mitalia Taitaja SM-finaaleissa. Ammattitaidon Taitaja-SM-kisat käytiin 21.-23.5.2019 Joensuussa.

Metsäkoneen käytön finaalissa Esedulta oli finaaleissa peräti kolme opiskelijaa. Juuso Kauppi voitti SM-kultaa ja Jani Tyrväinen sijoittui kolmanneksi. Metsäkoneen käytön kolmas finalisti Konsta Kuhanen sijoittui lajissa kuudenneksi.
”Suoritin kilpailupäivien tehtävät omasta mielestäni tasaisesti. Mikään tehtävä ei mielestäni ollut selkeästi vahvinta, vaan osasin kaikki lajin tehtävät tasaisesti”, kommentoi Kauppi kultamitali kaulassa palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Sähköasennuksen kilpailulajiin Esedulta osallistui ensimmäistä kertaa kilpailija finaaliin. Niko Hällback voitti sähköasennuksen lajissa pronssia.
”Olen todella tyytyväinen omaan sijoitukseen. Salainen aseeni finaalissa oli oma ammattitaito. Minulle on kertynyt jo paljon työkokemusta ja kilpailutehtävien tekeminen oli jouhevaa”, kommentoi Hällback omaa suoritustaan. Pronssia Esedulle tuli myös automaalauksessa Akseli Eteläpäälle.

Kaikkiaan Taitaja-SM-kisoissa Esedulta oli seitsemän opiskelijaa. Joukkueen johtajana toiminut koulutuspäällikkö Pekka Orava on tyytyväinen opiskelijoiden suoritukseen. ”Kaikki tekivät finaalissa hienoa työtä. Jo SM-finaaliin pääsy on todella kova suoritus”, kertoo Orava.

Kilpailijat valmentautuivat kevään aikana tekemällä aikaisempien vuosien finaalitehtäviä valmentajiensa opastuksella. Juuso Kaupin ja Konsta Kuhasen valmentajana toimi metsäalan opettaja Jari Taavitsainen sekä Jani Tyrväisen valmentajana opettaja Pekka Hulkkonen. Automaalauksen valmentajana toimi Mika Kuuva ja sähköasennuksessa Risto Kuitunen.

Metsäkoneen käytön, sähköasennuksen ja automaalauksen lisäksi Esedulta osallistui Taitaja-finaaleihin myös kaksi opiskelijaa autokorinkorjauksesta. Aatu Hämäläinen sijoittui neljänneksi ja Tino Ronkainen viidenneksi. Autokorinkorjauksen valmentajana toimi Vesa Pyrhönen.

Finalistien lisäksi Esedulta osallistui Taitaja-finaaleihin opettajia tuomarin roolissa. Tuomareina toimivat Matti Suihkonen (levy ja hitsaus), Teuvo Särkkä (autokorinkorjaus), Mikko Pulkkinen ja Jari Kinnunen (metsäkoneen käyttö), Hannu Toivanen (muuraus ja laatoitus) sekä Jarkko Leppä (kuljetuslogistiikka). Myös Esedun entinen opiskelija Tiia Mökkönen toimi tuomarina hiusmuotoilussa. Mökkönen valmentautuu parhaillaan WorldSkills-kilpailuihin.

Taitaja SM-finaalien yhteydessä käytiin myös Taitaja9-finaalit. Esedun järjestämistä paikalliskilpailuista aluekilpailujen kautta finaaliin siivitti tiensä Mäntyharjun sekä Puumalan joukkueet. Finaaleissa Puumalan matka päättyi alkueriin, ja Mäntyharju pääsi välieriin, mutta finaalierien paikka jäi saavuttamatta. Mäntyharjun yhtenäiskoulun joukkueessa kilpailivat Iina Jaatinen, Pyry Männistö sekä Oskari Kokkonen ja Puumalan yhtenäiskoulun joukkueessa Aino Luukkonen, Veera Kiljunen ja Nestori Tarhonen.

Kuvateksti: Juuso Kauppi voitti Taitaja 2019 SM-finaaleissa kultaa metsäkoneen käytössä.

 

Esedun opiskelijoiden sijoitukset Taitaja-finaalissa 2019

Metsäkoneen käyttö

1. sija Juuso Kauppi (Kotikunta: Pertunmaa)
3. sija Jani Tyrväinen (Kotikunta: Pieksämäki)
6. sija Konsta Kuhanen (Kotikunta: Pertunmaa)

Sähköasennus

3. sija Niko Hällback (kotikunta: Mäntyharju)

Automaalaus

3. sija Akseli Eteläpää (kotikunta: Mikkeli)

Autokorinkorjaus

4. sija Aatu Hämäläinen (kotikunta: Juva)
5. sija Tino Ronkainen (kotikunta: Juva)

Lisätietoja:

koulutuspäällikkö Pekka Orava puh. 040 305 6676

Kilpailijoiden ja valmentajien yhteystiedot:

markkinointisuunnittelija Marika Auvinen puh. 044 711 5511

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021