Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulla voi jatkossa opiskella prosessinhoitajaksi

Esedulla voi jatkossa opiskella prosessinhoitajaksi

02.04.2024

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu käynnistää ensi syksynä uuden koulutuksen Mikkelissä. Jatkossa Esedu tarjoaa prosessiteollisuuden perustutkinnon eli prosessinhoitajan opintoja.

Prosessinhoitajan opinnot käynnistyvät Esedulla elokuussa 2024. Koulutukseen voi hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta Esedun verkkosivuilla.
”Opinnot käynnistyvät elokuussa lähipäivillä Raviradantien toimipisteessämme Mikkelissä”, kertoo koulutuksen vastuuopettaja Tarja Seppänen.

Prosessiteollisuuden perustutkinto on täysin uusi lisä Esedun koulutustarjontaan. Opinnot sisältävät työssäoppimisen lisäksi, lähiopetusta ja verkko-opintoja.
”Prosessiteollisuus on Suomen perinteikkäimpiä ja suurimpia teollisuuden aloja. Etelä-Savon alueella on paljon erityyppistä prosessiteollisuutta, eikä aiemmin ole ollut saatavilla näihin kohdentuvaa koulutusta. Esedu pyrkii mahdollistamaan edellytykset osaavien työntekijöiden saatavuuteen Etelä-Savon alueella prosessiteollisuuden käyttöön”, kertoo Seppänen.

Opintoja onkin kehitetty tiiviisti yhdessä työelämän kanssa. Mukana ovat olleet Mölnlycke Health Care Oy sekä Vitrulan Composites Oy.

”On hyvä, että alueemme yritykset ja oppilaitokset lisäävät yhteistyötään, ja että alueellisesti pyritään aktiivisesti helpottamaan yritysten työvoiman saamista. Prosessiteollisuuden perustutkinto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yritysten henkilöstölle hankkia omaa työtä tukeva koulutus. Se myös helpottaa tulevaisuuden rekrytointeja, kun oman alueen oppilaitoksesta voisi valmistua teolliseen työhön koulutettuja ammattilaisia”, kommentoi Virtulan Composites Oy:n Matti Lappalainen.

”Monipuolisten koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen paikallisille nuorille ja ammatin vaihtajille turvaa alueen kilpailukyvyn ja elinvoiman. Mikkelissä toimii useita menestyneitä teollisia yrityksiä, jotka pystyvät tarjoamaan mielenkiintoisia työtehtäviä nyt ja tulevaisuudessa. Ilman osaavia tekijöitä ei kuitenkaan yksikään yritys menesty”, jatkaa Mölnlycken Hanna-Leena Hone.

Prosessinhoitajan työtehtävät sisältävät esimerkiksi erilaisten tuotteiden valmistusprosessien ja niihin liittyvien laitteiden ohjausta, valvontaa ja hoitoa. Tehtäviin voi kuulua lisäksi prosessin käytön- ja laadunvalvontaa, häiriötapausten selvittämistä sekä käyttäjäkunnossapitoa.

”Työ teollisuuden parissa tarjoaa loistavat mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen. Teollinen työ ja prosessit vaativat jo tänä päivänä hyvää tekniikan tuntemusta, mutta myös hyviä vuorovaikutus- ja ongelmaratkaisutaitoja. Ala ja tuotantoprosessit uudistuvat jatkuvasti. Motivoituneet ja jatkuvaan oppimiseen sitoutuneet työntekijämme pääsevät tekemään varsin monipuolisia työtehtäviä myös tulevaisuudessa”, Hone kuvaa alan työtehtäviä.

Tulevaisuus prosessiteollisuuden alalla näyttää hyvälle. Osaavan työvoiman tarve tulevaisuudessa kasvaa. Myös kestävä tulevaisuus ja vihreä siirtymä tuo uusia tuulia alalle.
”Vihreä siirtymä lisännee komposiittituotteiden kysyntää eri teollisuuden aloilla”, arvioi Lappalainen alan tulevaisuuden näkymiä.

”Mölnlycken toiminta Mikkelissä on vakiintunutta, ja yrityksellä on loistavat kasvunäkymät globaaleilla markkinoilla. Valmistamme premiumhaavanhoitotuotteita, joille on kysyntää myös tulevaisuudessa. Työllistämme Mikkelissä 600 henkilöä, ja työvoiman tarve ei tule pienenemään”, Hone arvioi Mölnlycken tulevaisuutta.

Tiivis työelämäyhteistyö on osa prosessinhoitajan opintoja Esedulla.
”Prosessinhoitajan opinnot toteutetaan oppisopimusopintoina. Tällä tavoin opinnot saadaan kytkettyä suoraan käytäntöön ja kohdentaa oppimista erilaisiin prosesseihin ja tarpeisiin suoraan työelämään”, Seppänen kertoo.

Prosessiteollisuuden perustutkinto on Esedulla tarjolla jatkuvassa haussa. Opintoihin voi hakeutua 1.4.2024 alkaen Esedun verkkosivujen kautta. Oppisopimusopinnot alkavat elokuussa 2024 Mikkelissä.

Tutustu koulutukseen: Prosessinhoitaja

Lisätietoja:
opettaja Tarja Seppänen puh. 040 708 0323

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021