Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulla otetaan käyttöön sähköiset todistukset

Esedulla otetaan käyttöön sähköiset todistukset

11.05.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on siirrytty toukokuusta alkaen sähköisten todistusten käyttöön. Jatkossa opiskelija voi itse hakea tutkintotodistuksen Esedun Atomi-palvelun kautta.

Sähköisen todistuksen lisäksi kevään 2022 aikana Esedulla annetaan valmistuville opiskelijoille myös paperinen kopio todistuksesta.

Opiskelijat voivat itse jatkossa hakea oman tutkintotodistuksensa esedu.fi/atomi osoitteen kautta. Eli jatkossa tutkintotodistus löytyy samasta paikasta, josta opiskelija on voinut itselleen tulostaa opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen.

Tutkintotodistuksen sähköistäminen on osa digitalisaatiota, jota myös toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa otetaan käyttöön. Samalla se auttaa parantamaan opiskelijoiden palvelutasoa.

Opiskelijan ohjeet todistuksen saamiseksi

Sähköinen tutkintotodistuksesi löytyy osoitteesta esedu.fi/atomi eli samasta paikasta, josta olet jo voinut tulostaa opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen.

Kirjaudu osoitteeseen esedulainen-tunnuksellasi, näet oman todistuksesi Tutkintotodistus-painikkeen alta. Voit ladata ja tallentaa rehtorin allekirjoittaman todistuksen itsellesi. Pääset tallentamaan ja tarvittaessa tulostamaan todistuksesi niin kauan, kunnes opiskelijakorttisi arkistoidaan Wilmassa. Käytännössä tämä tapahtuu valmistumisen jälkeen, kun viimeiset ateriakorvaukset ja opintososiaaliset etuudet on haettu maksuun.

Tallenna ja säilytä sähköinen todistuksesi hyvin, sillä voit käyttää sitä kaikissa yhteyksissä, jotka vaativat sinua toimittamaan tutkintotodistuksesi.

Sähköisen todistuksen aitouden voit sinä ja kaikki, joille sen toimitat, tarkastaa Atomi-validator palvelulla Esedun verkkosivuilla tai Digi- ja väestötietoviraston palvelussa.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021