Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulla kevään yhteishaussa lähes 500 opiskelupaikkaa

Esedulla kevään yhteishaussa lähes 500 opiskelupaikkaa

03.02.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on tarjolla yhteishaussa lähes 500 opiskelupaikkaa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Valtakunnallinen yhteishaku alkaa tiistaina 22.2. ja päättyy 22.3.2022.

Esedulla on uusina tutkintoina mukana yhteishaussa tekstiili- ja muotialan perustutkinto ja turvallisuusalan perustutkinto Mikkelissä. Kyseiset tutkinnot ovat olleet aiemmin tarjolla jatkuvassa haussa. Lisäksi Esedulla on alkanut uutena koulutuksena vuoden 2022 alussa Mikkelissä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa koneistajan opinnot, johon voi hakeutua yhteishaussa sekä jatkuvan haun kautta.

Ammatillisiin perustutkintoihin tulee myös uudistuksia 1.8.2022 alkaen, jotka vaikuttavat yhteishaussa hakeutuviin opiskelijoihin. Autoalan perustutkinto uudistuu, ja 1.8.2022 alkaen tutkinto on Ajoneuvoalan perustutkinto. Ajoneuvoalan perustutkinnossa Esedulla on jatkossa kaksi eri osaamisalaa: vauriokorjauksen osaamisala (automaalari ja autokorimekaanikko) sekä ajoneuvotekniikan osaamisala (automekaanikko, diagnoosimekaanikko ja hyötyajoneuvomekaanikko). Ajoneuvoalan perustutkintoon voi opiskella Esedulla Mikkelissä ja Pieksämäellä.

Muita tutkintoja, joissa tutkinnon perusteet uudistuvat elokuussa 2022:

  • Logistiikan perustutkinto
    Kuljetuspalvelujen osaamisala (kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja linja-autonkuljettaja)
  • Maatalousalan perustutkinto
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
  • Puuteollisuuden perustutkinto
  • Turvallisuusalan perustutkinto
  • Välinehuoltoalan perustutkinto

Ammatillisten perustutkinto-opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollista suorittaa myös ylioppilastutkinto. Kahden tutkinnon opinnoista kiinnostuneet hakevat yhteishaussa Eseduun. Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Esedulla on mukana yhteishaussa myös Tutkintoon valmentava koulutus eli Tuva Mikkelissä. Tuvan opinnot sopivat niille, jotka ovat suorittaneet peruskoulun tai joilla on suomalaista perusopetusta vastaavat tiedot ja taidot, mutta haluavat korottaa perusopetuksen arvosanoja tai eivät vielä tiedä mihin opintoihin haluavat jatkaa.

Hakemiseen liittyvissä asioissa auttavat Esedun HakuPisteet Mikkelissä ja Pieksämäellä. Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Täyttämättä jääneet opiskelupaikat tulevat jatkuvaan hakuun. Valituille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta aikaisintaan 16.6.2022. Opinnot alkavat ensi elokuussa.

Lisätietoja:
esedu.fi > Hakijalle > Yhteishaku

Lisätietoja medialle:
koulutuspäällikkö Marja Teräväinen puh. 044 711 5700

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021