Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedulla käynnistyi Jako-Akatemia yhteistyössä työelämän kanssa

Esedulla käynnistyi Jako-Akatemia yhteistyössä työelämän kanssa

08.11.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Kinnarin toimipisteessä on kuluvana syksynä käynnistelty Jako-Akatemiaa yhdessä työelämän kanssa. Yhteensä lähes 20 elokuussa opintonsa aloittanutta opiskelijaa aloitti Jako-Akatemiassa tänä syksynä.

Jako-Akatemian puuhamiehenä on toiminut Esedun logistiikka-alan opettaja Tuomas Tiusanen.
”Idea Jako-Akatemiaan lähti keskustelusta työelämän kanssa. Päätin keskustelun pohjalta kasata vapaaehtoisista opiskelijoista ryhmän, joka on motivoinut ja kiinnostunut suoritealasta.”

Akatemiassa keskitytään erityisesti jakelukuljetusten hallintaan, kuormausvälineiden käyttöön, kuorman käsittelyyn sekä sidontaan.
”Mukana akatemian toiminnassa ovat tiiviisti myös työelämän edustajat. Kuljetusliike Krivetzin edustajan kanssa olemme sopineet jo ajankohdat, jolloin he tapaavat opiskelijoita koululla ja osallistuvat opiskelijoiden ohjaukseen käytännön harjoituksissa.”

”Tämä on meille tavallaan pitkäjänteistä markkinointia. Tällä hetkellä on pulaa kuljettajista, ja pystymme tutustumaan ennakkoon opiskelijoihin, joille tarjoamme harjoittelupaikan akatemian loppukokeen jälkeen. Ja onhan tässä meillä myös jonkinlainen yhteiskuntavastuu. Jako-Akatemiassa voidaan jo opintojen alkuvaiheessa vahvistaa nuorten itseluottamusta ja rohkeutta”, kertoo Kuljetusliike Krivetzin yrittäjä Mikko Krivetz.

Opiskelijoille tulee akatemian myötä harjoituspäiviä yhteensä neljä. Päivät sijoittuvat syyslukukaudelle.
”Ennen joululomaa jokainen akatemialainen osoittaa syksyn aikana opitut taidot, ja osaamisen akatemian loppukokeessa Akatemian avulla haluamme taata opiskelijoiden hyvät valmiudet työelämäjaksolle.”

Tiusanen kokee, että akatemian käynnistäminen yhdessä tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa takaa molemminpuolista hyötyä.
”Koen, että tämä antaa opiskelijalle syventävää tietoutta ja enemmän harjoitteita juuri tästä tietystä aiheesta. Vielä kun tämä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa, niin pystymme Esedulla vastaamaan työelämän tarpeisiin. Kuorma-autonkuljettajana toimiminen on paljon muutakin kuin pelkkää ajamista. Sen muun opettelemisen aika on nyt, heti ensimmäisenä vuotena. Sitten kun ajokortti alkaa olla ajankohtainen, voidaan harjoitella liikenteessä liikkumista, kun perusasiat termeineen ovat jo hallussa.”

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Tuomo Räsänen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021