Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu vie ensimmäisenä suomalaisena oppilaitoksena tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Venäjälle

Esedu vie ensimmäisenä suomalaisena oppilaitoksena tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Venäjälle

27.08.2019

Esedu (Etelä-Savon Koulutus Oy) on solminut tytäryhtiönsä KasvuEsedu Oy:n kautta ensimmäisen kokonaista ammatillista perustutkintoa koskevan vientisopimuksen Venäjälle. Kyseessä on tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa koskeva sopimus. Yhteistyökumppanina on P.M. Vostruhinin mukaan nimetty Moskovan kaupungin valtiollinen ammattioppilaitos, IT College nro 54.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen pitää erittäin tärkeänä Suomen koulutusviennin kannalta juuri tällaisia uraa uurtavia toimintatapoja.
”Suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen kohdistuu valtavasti kansainvälistä kiinnostusta. On hienoa, että tämä konkretisoituu nyt myös tutkintovientinä, joka on ollut mahdollista EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisiin maihin tämän vuoden alusta lähtien”, toteaa opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Mika Tammilehto.
Esedu on ollut mukana Opetushallituksen koulutusvientikokeiluhankkeessa vuodesta 2017. Kokeilussa on ollut tavoitteena löytää tapa, jolla EU- ja ETA-alueen ulkopuolella voidaan suorittaa suomalaisen tutkintojärjestelmän mukaisia ammatillisia tutkintoja.

Koulutus aloitetaan Venäjällä syyskuun aikana. Esedun tieto- ja viestintätekniikan tutkintovastaava Tuomas Puro toimii vastaavana opettajana koulutuksessa.

Etelä-Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Arja Seppänen kiittelee Esedun väkeä sekä opetus- ja kulttuuriministeriötä sopimuksen syntymisestä.
”Takana on pitkäjänteinen ja erinomainen työ koulutusviennin hyväksi. Suuri kiitos opetus- ja kulttuuriministeriölle tuesta asian edistämisessä.”

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

toimitusjohtaja Arja Seppänen (Esedu) puh. 044 711 5691
koulutusjohtaja Vesa Vainikainen (Esedu) puh. 044 711 5622

Kuvateksti: Etelä-Savon Koulutus Oy:n sekä Moskovan kaupungin valtiollisen ammattioppilaitoksen edustajat kirjoittivat yhteistyösopimuksen Kazanissa elokuun lopulla WorldSkills-kilpailujen yhteydessä.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021