Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu toimii paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti

Esedu toimii paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti

15.03.2020

Esedu toimii paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaan seuraavasti:

Oppilaitos toimii koronavirustilanteen huomioiden normaalisti

Esedu noudattaa Essoten antamia ohjeistuksia ja huolehtii opiskelijoidensa opintojen etenemisestä. Oppilaitosta ei ole asetettu karanteeniin, joten lähiopetus hoidetaan toistaiseksi normaalisti. Mahdollisuuksien mukaan opetusta toteutetaan kuitenkin etänä. Riskiryhmiin kuuluvien (astma, diabetes, sydänsairaus ym.) on syytä jäädä kotiin.

Poissaolot työpaikalta ja sosiaalisten kontaktien rajoitus

Henkilöt, jotka voivat tehdä työnsä etänä, edes osittain, aloittavat etätyöskentelyn maanantaista (16.3.) alkaen esimiehen luvalla.

Lievistä hengitystieinfektio-oireista kärsivien on tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä. Noudatamme henkilöstön osalta toistaiseksi 7 vuorokauden oman ilmoituksen poissaolosääntöä. Riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat ja henkilöstön jäsenet jäävät kotiin ja ilmoittavat poissaolostaan vastuuohjaajalle tai esimiehelle.

Tapahtumien järjestäminen ja tapahtumiin osallistuminen

Kevään osalta kaikki Esedulla järjestettävät isommat tapahtumat perutaan. Esimerkiksi Otavankadulle suunniteltu tulevaisuusleiri ja kiertotalouspäivä, ulkoilupäivä Pieksämäellä sekä 8. luokkalaisten tutustuminen ja avoimet ovet Mikkelissä on peruttu.

Esedulaisten (henkilöstön ja opiskelijoiden) osallistuminen messu- sekä muihin isompiin tapahtumiin on toistaiseksi peruttu. Vältämme kaikkea matkustamista, myös kotimaassa.

Kansainväliset vaihdot ja työmatkat

Esedulaisten kansainväliset vaihtojaksot perutaan tämän kevään osalta. Emme myöskään vastaanota kv-vieraita tämän kevään aikana. Vaihdosta kotiutuneet noudattavat paluunsa jälkeen kahden viikon varoaikaa. Heille järjestetään etäopiskelumahdollisuus.

Tällä hetkellä Esedulla olevat kansainväliset vaihto-opiskelijat voivat jatkaa vaihtojaksoaan, mikäli heidän kotimaastaan ei anneta muita ohjeita.

Toimipisteidemme asiakaspalvelupisteet

Kaikkien toimipisteidemme asiakaspalvelupisteet jatkavat toistaiseksi toimintaansa normaalisti ja seuraamme sen osalta tilannetta päivittäin.

Koulutussopimus- ja oppisopimuspaikkojen tiedottaminen Esedun käytännöistä

Maanantaina (16.3.) lähetämme kaikille koulutussopimus- ja oppisopimuspaikoille tiedotteen Esedun käytänteistä koronaviruksen suhteen. Sama tiedote toimitetaan myös opettajille ja opiskelijoille. Työssäoppimisen ohjaus suoritetaan puhelimitse tai videoyhteydellä, mikäli työpaikka ei muuta edellytä.

Seuraa ajantasaista tietoa koronaviruksesta:

Essoten sivuilta: https://www.essote.fi/mikkelin-keskussairaala-on-varautunut-koronavirukseen/

THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Tiedotamme tilanteesta säännöllisesti opiskelijoille, huoltajille ja henkilöstölle.

Lisätietoja: Arja Seppänen puh. 044 711 5691

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021