Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu tarroitti ajoneuvot CTIF-komission standardin mukaiseksi

Esedu tarroitti ajoneuvot CTIF-komission standardin mukaiseksi

10.09.2020

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ottaa ensimmäisenä oppilaitoksena Euroopassa raskaankaluston ajoneuvoihinsa CTIF-standardin mukaiset käyttövoimatarrat. Lisäksi myös kevyemmät ajoneuvot, joissa käyttövoimana on sähkö tai kaasu, tullaan myös teippaamaan standardin mukaisesti.

Standardi määrittelee tarkkaan tarrojen ulkoasun. Suomessa on käytössä yksi tarratyyppi per ajoneuvo, ja tarroja suositellaan laitettavaksi ajoneuvon joka sivulle sekä kattoon.
”Tarrojen perusteella pelastushenkilöstö pystyy onnettomuustilanteissa nopeammin huomioimaan, minkä käyttövoiman kanssa he ovat tekemisissä. Tämä edesauttaa pelastustilanteen tehokkuutta, ja ennen kaikkea turvallisuutta”, CTIF-komission suomalaisedustaja Mikko Saastamoinen.

CTIF:n Extrication & New Technologies -komission ISO 17840-standardi on maailmanlaajuinen suositus, jossa ajoneuvoihin merkitään sen käyttövoima tarralla. Komission standardiprojektin tarkoituksena on tarroittaa kaikki joukkoliikenteen, raskaan kaluston ja pelastustoimen ajoneuvot standardin mukaisilla tarroilla.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvassa: Esedun autoa tarroittamassa koulutuspäällikkö Kirsi Malmstedt, CTIF:n edustaja Mikko Saastamoinen sekä Esedun liikenneopettaja Tuomas Tiusanen.

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021