Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu palkitsi Etelä-Savon vuoden oppisopimustoimijat

Esedu palkitsi Etelä-Savon vuoden oppisopimustoimijat

05.10.2022

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu palkitsi jälleen tänä vuonna Etelä-Savon vuoden oppisopimusopiskelijan sekä vuoden oppisopimustyönantajan. Valinnat ovat perinteisesti tehneet Esedun oppisopimustoimijat.

Vuoden oppisopimusopiskelijana palkittiin Esedulla liiketoiminnan perustutkintoa opiskeleva Minna Seppänen. Seppänen työskentelee Jäppilässä TH Sermec Oy:ssa. Valintaperusteluissa Seppästä kehutaan hyvästä asenteesta sekä oppimismotivaatiosta.
”Seppänen on edennyt opiskelujen suorittamisessa nopeasti, tunnollisesti ja vastuullisesti hyvin arvosanoin. Työpaikallaan TH Sermec Oy:ssä hän on erittäin innostunut ja kehityshaluinen työntekijä. Hän tulee myös todella hyvin juttuun kaikkien työntekijöiden sekä yhteistyökumppanien kanssa työyhteisössä”, valintaperusteluissa kerrotaan.

Seppänen oli omien sanojensa mukaan yllättänyt, mutta kiitollinen, valinnastaan Etelä-Savon vuoden oppisopimusopiskelijaksi.
”Tämä tuntuu todella hyvälle. Oppisopimus oli minulle paras vaihtoehto kehittää omaa osaamistani. Olen toiminnan ihminen. Tykkään tehdä ja oppia asioita käytännössä. Ohjaus Esedulla sekä työpaikallani on ollut todella hyvää ja ammattitaitoista.”
Seppäsen ohjaajana TH Sermec Oy:lla toimi Juha Heikkinen.

Vuoden oppisopimustyönantajana Etelä-Savossa palkittiin pieksämäkeläinen Documtec Oy. Valintaperustelujen mukaan yritys on lähtenyt ennakkoluulottomasti kokeilemaan oppisopimuskoulutusta yhtenä työvoiman kehittämis- ja rekrytointikeinona kouluttamalla sekä uusia että nykyisiä työntekijöitään.
”Documtecin oppisopimuskoulutuksessa keskeisenä periaatteena on ollut työpaikalla tapahtuva oppiminen työelämän tarpeista käsin sekä toimiva työpaikkaohjaus. Työpaikan motivaatio ja ulospäin suuntautunut ilmapiiri on luonut hyvän vuorovaikutussuhteen Documtec Oy:n, Esedun sekä muiden kouluttajaympäristöjen välille.”

Documtec Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Vepsäläinen kokee, että oppisopimus on hyvä väline niin uusien työntekijöiden rekrytoinnissa kuin henkilöstön osaamisen kehittämisessä.
”Esedu on ollut osaava kumppani oppisopimukseen liittyvissä asioissa. Olemme aina löytäneet sopivan ratkaisun tilanteeseen kuin tilanteeseen. Oppisopimus työnantajan näkökulmasta takaa mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen kehittämiseen.”

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietettiin lokakuussa 3.-9.10.2022. Viikon aikana palkittiin oppisopimustoimijoita ympäri Suomen. Vuoden 2022 aikana Esedulla on opiskellut lähes 700 oppisopimusopiskelijaa. Lisäksi yli 350 opiskelijaa on suorittanut lyhyitä oppisopimusjaksoja työelämässä.

Kuvateksti: Etelä-Savon vuoden oppisopimusopiskelija Minna Seppänen (keskellä), hänen työpaikkaohjaajansa Juha Heikkinen (vasemmalla) sekä Etelä-Savon vuoden oppisopimustyönantaja Jarkko Vepsäläinen, Documtec Oy.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021