Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEtelä-Savon vuoden oppisopimustoimijat valittu

Etelä-Savon vuoden oppisopimustoimijat valittu

11.10.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu palkitsi jälleen tänä vuonna vuoden oppisopimustoimijat Etelä-Savosta. Valinnat on tehnyt perinteisesti Esedun edustajat.

Vuoden oppisopimusopiskelijana palkittiin puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkintoa opiskeleva Ninni Koivukorpi. Koivukorpi työskentelee tällä hetkellä ISS-palveluilla Jyväskylässä. Valintaperusteluissa Koivukorpea kiitetään muun muassa alan myönteisen kuvan luomisesta.
”Ninni luo positiivisella asenteellaan puhtauspalvelualasta myönteisen kuvan. Hän ymmärtää asiakkaiden vaatimukset. Ninni osaa käsitellä hankalatkin tilanteet positiivisuuden kautta. Hän on omasta osaamisestaan ja ammatistaan ylpeä”, valintaperusteluissa kerrotaan.

Vuoden oppisopimusopettajana palkittiin Esedun sosiaali- ja terveysalan opettaja Mirja Kauppi. Kauppi on tehnyt vuosia töitä sosiaali- ja terveysalan oppisopimusten parissa.
”Mirja Kauppi on tehnyt vuosia töitä sosiaali- ja terveysalan oppisopimusten parissa mukautuen muuttuvaan työvoima- ja sitä kautta oppisopimustilanteeseen. Alan oppisopimusten määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa.”

Vuoden oppisopimustyönantajana Etelä-Savossa palkittiin mikkeliläinen Mikkelin huolto- ja sisustus MHS Palvelut Oy. Valintaperustelujen mukaan yritys kouluttaa monipuolisesti henkilöstöään oppisopimusta hyödyntäen. Palkinnon kävi yrityksen puolesta noutamassa Terho Pistool.
”Mikkelin huolto- ja sisustus MHS Palvelut Oy solminut merkittävän määrän oppisopimuksia, kouluttaa monipuolisesti henkilöstöään ja uusia alalle tulijoita. Työpaikkaohjaajat ovat kouluttautuneet laajasti esimiestason tutkintoihin sekä osallistuneet työpaikkaohjaajakoulutuksiin.”

Vuoden työpaikkaohjaajana palkittiin mikkeliläinen Herkko Tiainen. Tiainen työskentelee Mikkelin Huoltotiimi Oy:ssa.
”Vuoden työpaikkaohjaajan -kunniakirja myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta oppisopimusopiskelijan työpaikkakouluttajana. Herkolla on pitkä ja monipuolinen kokemus oppisopimuksella kouluttautuvien työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamisesta. Herkko itse on kouluttautunut oppisopimuksella alansa perustutkinnosta aina erikoisammattitutkintoon, joten hänellä on opiskelijan arki hyvin tiedossa mitä tulee opintoihin sekä työpaikalla oppimiseen.”

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietettiin 2.-8.10.2023. Viikon aikana palkittiin oppisopimustoimijoita ympäri Suomen. Oppisopimus on joustava tapa hankkia ammatillista osaamista ja sen suosio on kasvanut Etelä-Savossa useita vuosia peräkkäin.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Terho Pistool, Mirja Kauppi, Ninni Koivukorpi ja Herkko Tiainen.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021