Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu käynnistänyt puutarhapajatoiminnan Mikkelipuistossa

Esedu käynnistänyt puutarhapajatoiminnan Mikkelipuistossa

15.05.2023

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu on aloittanut toukokuun alusta Mikkelipuistossa puutarhapajan. Paja on osa Esedun ammatillista työpajatoimintaa, jota toteutetaan 1.5.2023-30.4.2024 välisenä toimintakautena.

Esedun järjestämä työpajatoiminta on AVI:n rahoittamaa ja tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.
”Järjestämässämme ammatillisessa pajatoiminnassa nuoren on mahdollista tutustua ja kehittää osaamistaan ohjattuna koulutusalojen yhteydessä olevissa pajoissa”, kertoo Esedun pajakoordinaattori Jukka Siitonen.

Mikkelipuistossa pajatoiminta käynnistyi toukokuun alussa, ja paja toimii puistossa kesän ajan.
”Puutarhapajassa pajalaiset pääsevät tutustumaan puutarha-alan erilaisiin työtehtäviin, työvälineisiin sekä laitteisiin ja koneisiin. Pajalaisten on mahdollisuus kerryttää osaamistaan neljästä eri puutarha-alan perustutkinnon tutkinnon osasta”, kuvailee Siitonen puutarhapajan sisältöjä.

Ammatillisessa pajatoiminnassa pajalaisen on mahdollista kerryttää ammattialan perusosaamista henkilökohtaisten tavoitteidensa mukaisesti. Hankittua osaamista voidaan tunnistaa alalla, jos pajatoiminnan jälkeen hakeutuu suorittamaan tutkintoa tai tutkinnon osaa. Lisäksi pajatoimintoja suunnitellaan yhteistyössä työelämän kanssa, jolloin hankittua osaamista on mahdollista hyödyntää suoraan työelämässä.
”Yleisenä ja yhteisenä sisältönä puutarhapajan kaikissa tutkinnon osissa on työelämän perusosaaminen, joka muodostuu työelämässä tarvittavista perustaidoista.”

Puutarhapajan lisäksi Esedulla tullaan toimintakauden aikana toteuttamaan myös ravintola- ja catering-alan, rakennusalan, sähköalan sekä tieto- ja viestintätekniikan pajat.
”Pajoille hakeudutaan kootusti minun kauttani. Jokainen hakeutuja haastatellaan ja pajajaksolle asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet.”

Lisätietoja:
pajakoordinaattori / yksilövalmentaja Jukka Siitonen
jukka.siitonen@esedu.fi, puh. 044 711 5610

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021