Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu jatkaa opetusta etänä valtioneuvoston suosituksen mukaan lukuvuoden loppuun saakka

Esedu jatkaa opetusta etänä valtioneuvoston suosituksen mukaan lukuvuoden loppuun saakka

06.05.2020

Valtioneuvosto päätti tällä viikolla, että ammatillista koulutusta koskevat rajoitukset päättyvät 13.5. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että ammatillisten oppilaitosten etäopetusta jatketaan kuluvan lukukauden loppuun asti.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu on päättänyt, että Esedun opetus jatkuu pääosin etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka. Päätös koskee kaikkea Esedun tarjoamaa opetusta. Erityityistarpeesta Esedulla voi järjestää lähiopetusta korkeintaan 10 opiskelijan ryhmälle. Myös näyttöjä saa oppilaitoksen tiloissa järjestää välttämättömissä tilanteissa, kuten tähänkin saakka, turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen.

Elokuun alusta alkaen ryhmiä voidaan ottaa lähiopetukseen uuden lukuvuoden alkaessa. Jos koronavirustautitilanne muuttuu merkittävästi, lähiopetuksen määrää tarkastellaan uudelleen.

Koko Esedun henkilöstö jatkaa etätyössä toistaiseksi Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti, jos se oman tehtävän kannalta on mahdollista. Työpaikalla noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja turvaväliä. Sairaana ei myöskään saa tulla töihin.

Esedun kevään valmistujaisjuhla on päätetty pitää etänä. Valmistujaisjuhla toteutetaan virtuaalisesti pe 29.5. klo 10.

Opiskelijoille jaossa ruokakassit toukokuussa

Järjestämme toukokuussa ruokakassijaon opiskelijoille uudelleen poikkeustilan jatkuessa. Tilauslomake on avattu opiskelijoille Wilman kautta viime viikolla, ja se on auki pe 8.5. saakka. Tulemme jakamaan kassit Pieksämäellä ja Mikkelissä toukokuun viimeisellä viikolla.

Ruokakasseihin ovat oikeutettuja perustutkinto-opiskelijat ja VALMA-opiskelijat pois lukien koulutussopimus- ja oppisopimusjaksolla sekä työvoimakoulutuksessa olevat opiskelijat. Eli ruokakasseihin eivät ole oikeutettuja ne opiskelijat, joille maksetaan ruokarahaa tai jotka saavat palkkaa työelämäjaksoilta.

Lisätietoja: Arja Seppänen

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021