Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu ja Pieksämäen kaupunki aloittavat uusien opetustilojen suunnittelun

Esedu ja Pieksämäen kaupunki aloittavat uusien opetustilojen suunnittelun

21.06.2023

Pieksämäen kaupunginhallitus on päättänyt 19.6.2023 kokouksessaan käynnistää Etelä-Savon ammattiopisto Esedun uusien opetustilojen suunnittelun Kuusitielle Pieksämäelle. 

Pieksämäen kaupunginhallitus on päättänyt kesäkuun kokouksessaan, että Pieksämäen kaupungin tekninen toimi ja Esedu voivat yhdessä käynnistää uuden noin 1500 neliön suuruisen rakennuksen suunnittelun Kuusitielle Pieksämäelle. Rakennus tulee toimimaan aluksi Esedun metsäalan ja ajoneuvoalan opetustiloina. Tilat tulevat olemaan riittävän muunneltavat, jotta myös tulevaisuuden työelämän osaamistarpeisiin pystytään vastaamaan. 

Esedulle rakennettavat uudet tilat käsittävät halli-, opetus- ja työtilat sekä sosiaalitilat. Rakennuksen suunnittelu tulee ajoittumaan vuosille 2023–2024 ja rakentaminen vuosille 2024–2026. Uusi rakennus tulisi Esedun käyttöön elokuun alussa 2026. 

”Oppimisympäristöjen yhteinen ja sujuva suunnittelu jatkuu yhteistyössä Pieksämäen kaupungin kanssa. Vuonna 2019 valmistui teknologiatalo ja yhteiset tilat Pieksämäen lukion kanssa Keskuskadulle koskien Esedun hyvinvointi- ja palvelualoja. Nyt on vuorossa luonnonvara-alat ja erityisesti Pieksämäen metsäopetus”, kommentoi Esedun toimitusjohtaja Arja Flinkman 

Pieksämäen alueen kehittymisen kannalta päätös luo mahdollisuuksia tulevaisuuteen. Esedu sitoutuu vuokraamaan uudet tilat seuraavien 20:n vuoden ajalle.
”Aluksi tilat tulevat toimimaan metsä- ja ajoneuvoalan opetustiloina, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa voisimme tarjota Kuusitiellä myös sellaista koulutusta, jota Pieksämäellä ei tällä hetkellä ole tarjolla”, kertoo Flinkman. 

Uuden rakennuksen suunnittelu etenee seuraavaksi siten, että Pieksämäen kaupungin hallintojohtaja Jukka Savolainen tulee laatimaan yhdessä Esedun kanssa aiesopimuksen. Rakentamishankkeen urakkakilpailutus ja rakentaminen käynnistetään sen jälkeen, kun sopijapuolina olevien Pieksämäen kaupungin ja Esedun hallitukset ovat hyväksyneet aiesopimuksen. 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Arja Flinkman puh. 044 711 5691
turvallisuus- ja tilapäällikkö Petteri Häkkinen puh. 044 841 9440 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021