Skip to content
EtusivuAjankohtaistaEsedu aloittaa lähihoitajakoulutuksen Kangasniemellä elokuussa

Esedu aloittaa lähihoitajakoulutuksen Kangasniemellä elokuussa

11.03.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt jo toistamiseen Etelä-Savon ammattiopisto Esedulle lisärahoitusta lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Tällä toisella, vuoden 2020 päätöksellä lisärahoitusta myönnettiin yhteensä 209 774 €. Hallituksen tavoitteena on kouluttaa Suomeen 5000 uutta lähihoitajaa vuosina 2020-2024.

Myönnettyjen rahoituksien avulla Esedu pyrkii vastaamaan erityisesti ympäryskuntien lähihoitajatarpeeseen. Kuitenkin työvoiman tarpeeseen pyritään vastaamaan lisärahoitusten avulla myös Mikkelissä.

Esedu tarjoaa tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opintoja sekä Mikkelissä että Pieksämäellä. Myönnetyt lisämäärärahat on tarkoitettu käytettäväksi uusien lähihoitajien kouluttamiseen sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneiden osaamisen täydentämiseen ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen.

Yksi paikkakunnista, jossa Esedu tulee aloittamaan lähihoitajakoulutuksen, on Kangasniemi. Koulutus alkaa Kangasniemellä elokuussa. Haku koulutukseen on käynnissä 1.8.2021 saakka.
”Lisärahoituskoulutukset tullaan toteuttamaan pääosin työelämälähtöisesti. Myös Kangasniemen ryhmän opinnot ovat työvaltaisia”, kertoo Esedun koulutuspäällikkö Heli Tirri. Koulutuksen järjestäminen toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän kanssa. Vastineeksi osaajia saadaan paikkakunnalle. Näin koulutuksella pyritään vastaamaan sosiaali- ja terveysalan työvoimapulaan ja työnantajien tarpeisiin.

Kaikille sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon hakeutuville toteutetaan soveltuvuustestit. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella, mikäli opiskelijalla on siihen soveltuva työsuhde taustalla.

Kiinnostuneille järjestetään hakijainfo Kangasniemen koulutuksesta toukokuussa

Esedu järjestää hakijainfon keskiviikkona 5.5.21 klo 16-17.30. Info toteutetaan joko lähitapaamisena Kangasniemellä tai koronatilanteen mukaan tarvittaessa Teamsillä. Paikka ilmoitetaan myöhemmin sekä lehti-ilmoituksessa että Esedun verkko-sivuilla (www.esedu.fi).

Lisätietoja:
opettaja Paula Laurila puh. 050 389 1251

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021