Skip to content
EtusivuAjankohtaistaCarlson tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja opiskelijoille

Carlson tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja opiskelijoille

31.10.2019

Carlsonin tavaratalon myyntitiskin takaa hymyilee iloisesti nuoret liiketoiminnan opiskelijat Ella Riipinen ja Samu Avikainen. Molemmat ovat tällä hetkellä töissä tavaratalossa opintojensa ohella.
”Suoritin kesällä oppisopimuksella visuaalisen myyntityön tutkinnon osan”, kertoo Riipinen.
”Minä taas suoritin viime keväänä koulutussopimuksella visuaalisen myyntityön, jonka jälkeen jäin kesätöihin tavarataloon. Tein kesän ajan opintoja työvaltaisesti, niin sain edistettyä opintosuorituksiani hyvin”, kertoo Avikainen.

Carlson tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön monille Esedun opiskelijoille. Tavaratalon myyntitiskin takana onkin Esedun opiskelijat jo tuttu näky.
”Olen päässyt työskentelemään lähes kaikilla tavaratalon osastoilla, joten osaaminen on kehittynyt todella monipuolisesti. Visuaalisen myyntityön opinnoissa pääsin laittamaan näyteikkunoita yhdessä tavaratalon visualistin kanssa”, kuvailee Riipinen työtään Carlsonilla.
Avikainen taas on tehnyt suurimmaksi osaksi työvuoroja Koti ja Sport -osastoilla.
”Olen saanut mahdollisuuden tutustua myös verkkokaupan puolelle. Olen tutustunut verkkokaupan myyntiprosessiin sekä toimittanut verkkokaupan kautta tilattuja tuotteita asiakkaille.”

Molemmat nuoret kiittelevät Carlsonin väkeä hyvästä ohjauksesta. Erityisesti osastopäällikkö Kati Olkkonen-Repo saa kiitosta.
”Carlsonilla ollaan valmiita auttamaan ja ohjaamaan meitä. Meidät on otettu hyvin vastaan, eikä olla eriarvoisessa asemassa verrattuna työntekijöihin”, Avikainen kuvailee.
”Jos pitäisi kuvailla Carlsonia työnantajana, niin vastaisin, että se on reilu sekä joustava ja täällä on todella hyvä yhteishenki”, Riipinen paketoi nuorten ajatukset.

Koulutus- ja oppisopimusjaksojen lisäksi Carlson tekee Esedun liiketoiminta-alan kanssa tiivistä yhteistyötä esimerkiksi erilaisten projektien osalta.
”Olemme olleet opiskelijaryhmien kanssa toteuttamassa esimerkiksi erilaisia kampanjapäiviä jo useana vuotena”, avaa opettaja Mira Lahtinen yhteistyötä.
”Tällöin olemme käytännössä laittanut esille kampanjailmettä myymälöiden tiloihin. Lisäksi opiskelijat ovat olleet myymässä tavaratalossa kampanjan aikana sekä osallistuneet kampanjan purkamiseen. Olemme myös olleet mukana järjestämässä Carlsonin omia asiakasiltoja.”
”Yksi mieleenpainuva projekti toteutettiin rautakaupassa, johon oli juuri uudistettu tilaratkaisuja. Opiskelijat olivat mukana tuotteiden asettelussa kaupan uusiin tiloihin.”

Sekä Riipinen että Avikainen ovat silmin nähden tyytyväisiä Carlsonin luomiin mahdollisuuksiin. Molempien opinnot ovat edenneet aikataulussa ja käytännönläheinen oppiminen työelämässä on molempien mieleen.
”Voisimme nähdä itsemme tulevaisuudessakin työskentelemässä Carlsonilla. Täällä on hyvät polut edetä eteenpäin uralla.”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Ella Riipinen (vas) ja Samu Avikainen ovat olleet tyytyväisiä työelämäjaksoihinsa Carlsonin tavaratalossa.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021