Skip to content
EtusivuAjankohtaistaTiiviillä yhteistyöllä molemmat voittaa

Tiiviillä yhteistyöllä molemmat voittaa

18.09.2018

Urheilijan ammatti vaatii paljon myös kropalta. Tässä astuu tärkeään osaan ammattitaitoinen kehonhuolto. Yksi iso osa kehon huoltamista on hieronta.

Etelä-Savon ammattiopiston hierojan ammattitutkinnon opiskelijat ovat viime keväästä lähtien hieroneet Mikkelin Jukurien liigapelaajia.
”Tällä hetkellä käymme opiskelijoiden kanssa Ikioma Areenalla kahdesti viikossa. Kauden alkaessa katsomme yhdessä joukkueen johdon kanssa tilanteen ja tarpeet uudelleen, ja muutamme hierontarytmin yhteensopivaksi joukkueen pelien kanssa”, kertoo opettaja Juha Kaitainen.
”Meillä on myös yhteistyösopimus urheiluakatemian kanssa, joten liigapelaajien lisäksi myös juniori-Jukurit pääsevät hierontapöydälle.”

Yhteensä viisitoista opiskelijaa toimii liigajoukkueen hierojaremmissä.
”Opiskelijat suorittavat urheilijan lihashuolto nimistä tutkinnon osaa, joka on valinnainen ammattitutkinnon suorittajille. Tämä on todella opettavainen kokemus opiskelijoille. Työskentelyolosuhteet jäähallilla ovat erilaiset kuin omalla koululla”, Kaitainen jatkaa.
Pääasiassa opiskelijat hierovat pelaajia paikan päällä Ikioma Areenalla, mutta tarpeen mukaan myös omassa toimipisteessään Otavankadun Hieronta Oivassa.

Vuoden alussa hierojan ammattitutkinnon aloittanut Susanna Lempinen on yksi urheilijan lihashuollon tutkinnon osan valinneista.
”Tämä on todella upea kokemus päästä hieromaan ammattiurheilijoita. Heiltä saa rakentavaa palautetta, joka edesauttaa sitä, että kehitymme itse hierojina kokoajan enemmän.”
Jukurien oma hieroja-huoltaja Pentti Nöyränen on myös vanhoja esedulaisia.
”Pentti opiskeli meillä muutama vuosi sitten hierojan ammattitutkinnon, ja on nyt hyvänä työelämäkumppanina nykyisille opiskelijoille”, kertoo Kaitainen.
”Pentti on ollut todella kannustava meitä kohtaan, ja saamme kuulla häneltä paljon kokemuksia työstä liigajoukkueen hierojana”, jatkaa Lempinen.

Hyvä yhteistyö työelämän kanssa on kaikkien etu – niin opiskelijoiden, oppilaitoksen kuin työelämänkin.
”Tällainen yhteistyö on aivan mahtavaa! Antaa jokaiselle osapuolelle jotakin, ja kaikki voittaa”, tiivistää Lempinen opiskelijoiden ajatukset.

Esedulaiset ovat muutenkin hyvin edustettuna Jukurien eri ottelutapahtumissa.
”Jukurien ottelutapahtumat työllistävät paljon ihmisiä eri aloilta ja onkin hienoa, että Esedu on ollut suurella panostuksella meidän tapahtumissa.”
”Meillä on Esedulta useampia eri ryhmiä erilaisissa työtehtävissä meidän tapahtumissa ja muussa toiminnassa. Esedulaiset ovat mukana, niin Liigajoukkueen kuin A-nuorten ottelutapahtumissa”, kertoo Mikkelin Jukurien myynti -ja markkinointituottaja Henna Huuhka.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Hierojan ammattitutkinnon opiskelijat Susanna Lempinen ja Ville Torniainen (takana) ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöstä Mikkelin Jukurien kanssa.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021