Skip to content
EtusivuTietoa EsedustaPedagoginen ohjelmaOppimisympäristötOiva & Olivia hoitolat oppimisympäristönä

Oiva & Olivia hoitolat oppimisympäristönä

Harjoitusyritystoiminta


Jalkahoidon ja hieronnan opiskelijat ottavat vastaan asiakkaita harjoitustöinään Oiva & Olivia Hoitoloissa Otavankadulla Mikkelissä. Vuoden aikana hoitoloissa opiskelee noin 30 sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon jalkojenhoidon osaamisalan, terveysalan ammattitutkinnon (jalkojenhoitaja AT) sekä hieronnan ammattitutkinnon opiskelijaa. Hoitola antaa opiskelijoille hyvät valmiudet eri ikäisten ihmisten hierontaan, jalkahoitoon sekä yrittäjyyden harjoittamiseen.

Opintojen kulku

Hieronnan ammattitutkinnon opiskelijoiden opintojen ensimmäisten viikkojen aikana tutustutaan mm. ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan sekä laitetaan käyntiin harjoitusyritystoiminta. Ensimmäinen asiakaspalvelupäivä on jo muutaman viikon kuluttua opintojen aloituksesta.

Asiakaspalvelu aloitetaan pienin askelin niska- ja hartiahieronnalla. Kun taidot karttuvat tarjotaan asiakkaille myös kokohierontaa.  Oivassa hierotaan pääsääntöisesti klassisella hieronnalla.

Jalkahoitoa antavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitajakoulutus) jalkahoidon osaamisalan opiskelijat sekä terveysalan ammattitutkinnon jalkahoitotyön osaamisalan (jalkojenhoitajakoulutus) opiskelijat. Jalkahoidon opintoihin kuuluu olennaisena osana myös välinehuolto.

Toimintaa pyöritetään opiskelijoiden harjoitusyritysten kautta.

Opetustilat

Hoitoloiden tilat vastaavat täysin aidon työympäristön tiloja. Tiloissa on vastaanottotila, kahdeksan hierontapaikkaa sekä kuusi jalkojenhoitopaikkaa.

Hieronta Oiva

Otavankatu 4, Mikkeli
8 hierontapaikkaa

Lisätietoa:
vastaava opettaja Anna-Leena Jalonen
puh. 044 711 5742
anna-leena.jalonen@esedu.fi

Tutustu Hieronta Oivaan

Hoitola Olivia

Otavankatu 4, Mikkeli
6 jalkojenhoitopaikkaa

Lisätietoa:
vastaava opettaja Riikka Pylkkänen
puh. 040 191 6172
riikka.pylkkanen@esedu.fi

Tutustu Hoitola Oliviaan

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021