Hankkeen varsinainen kohderyhmä on eteläsavolaiset ruokaketjun toimijat; ruoka-alan yritykset, ml. maatilat ja alkutuotanto, elintarvikejalostus, kauppa, ruokapalvelut sekä TKI- ja koulutusorganisaatiot sekä ruokala-alan keskeiset sidosryhmät, kuten tuottajaorganisaatiota (esim. MTK Etelä-Savo), kehittämisyhtiöt ja kuntien elinkeinopalvelut.
Ruoka-alanklusterin pitkäntähtäimen tavoitteena on tukea eteläsavolaisen ruoka-alan kilpailukyvyn kasvua ja vahvistumista sekä lisätä Etelä-Savon ruoka-alan kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä ruoka-alan foorumeilla.
Hanke käynnistää klusteritoiminnan ja sen tavoitteena ovat alla olevat määrälliset ja laadulliset tavoitteet.
Yhteistyömahdollisuuksien kartoittaminen alueen muiden klustereiden tai yhteistyöverkostojen kanssa (vesialan klusteri, Itä-Suomen elinkeinokalatalouden kehittämisverkosto, Building Clusters, Ecosystem Collaboration and RIS3 Communication in South Savo -hanke/ E-S maakuntaliitto)
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
Helsingin yliopisto Ruralia instituutti, Luonnonvarakeskus, Etelä-Savon Koulutus Oy, ProAgria Etelä-Savo ry
131 066 €
Etelä-Savon maakuntaliitto, Maakunnan omaehtoisen kehittämisen rahoitus
Terttu Pulkkinen
puh. 044 711 5240