Skip to content
EtusivuHankkeetKestävän kehityksen digitaalinen oppimateriaali
järven jäällä hiihtoladut ja sininen pilvetön taivas

Kestävän kehityksen digitaalinen oppimateriaali

Tavoitteet

Ensimmäisenä tavoitteena on tuottaa globalisaation ja kestävän kehityksen verkkokurssi ammatillisen koulutuksen tarpeisiin. Verkkokurssi tuotetaan kolmella kielellä: suomi, ruotsi ja englanti. Practikum toteuttaa ruotsinkielisen kieliversion ja Helsinki Business College englanninkielisen kieliversion. Verkkokurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen lähtökohdat, ulottuvuudet (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen) ja tavoitteet. Opiskelija edistää omalla toiminnallaan kestävää kehitystä, osaa pohtia ilmiöitä eettisesti ja toimia vastuullisesti, noudattaa ammattietiikkaa.

Hankkeen toisena tavoitteena on toteuttaa viestintäkampanja kaikille ammattioppilaitoksille, kun Kestävän kehityksen verkkokurssi on valmiina käyttöönotettavaksi.

Toimenpiteet

Seitsemän ammatillisen koulutuksen järjestäjän verkostossa tuotetaan yhteisesti Kestävän kehityksen digitaalinen verkkomateriaali. Verkkomateriaalin tuottamisen osalta työ jaetaan kuuteen osa-alueeseen ja kukin hankkeessa toimiva koulutuksen järjestäjä tuottaa näistä osa-alueista yhden. Tuotettavat verkkokurssin osa-alueet ovat seuraavat:

1) Kestävä kehitys ja toiminnan vastuullisuus
2) Kestävä kehitys ja toiminnan laatu
3) Kestävä kehitys ja toiminnan kestävä talous
4) Kestävä kehitys ja ympäristön kantokyky
5) Vastuullinen johtaminen
6) Toiminnan turvallisuus

Viestintäsuunnitelman mukaisesti ammatillisille oppilaitoksille jaetaan tietoa sähköisesti (projektin www-sivu, kohdennettu sähköpostiviestintä) sekä erilaisille tiedotusvälineille (HS, STT, Uutissuomalainen, Lännen Media, paikallisradiot, Yle, MTV). Lisäksi tiedotukseen käytetään myös sosiaalista mediaa (Twitter, Instagram, Facebook) ja mahdollisuuksien mukaan viestitään myös tubettamalla ja vlogeilla.

14.12.2018-31.12.2019

Helsinki Business College, BCH

Etelä-Savon Koulutus Oy, Turun ammattiopistosäätiö, TAO, Koulutuskuntayhtymä Tavastia/Ammattiopisto Tavastia, Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto, TREDU, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä/Lapin koulutuskeskus, REDU, Svenska framtidskolan i Helsingforsregionen Ab (Yrkeinstitutet Practikum)

200 000 €, josta Esedun osuus on 26 500€

Opetushallitus

Projektipäällikkö
Marianne Hyttinen-Lilja
p. 044 711 5642

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu
Yrkesinstitutet Prakticum

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021