Skip to content
EtusivuKoulutuksetVerkkokaupan osaaja 15 osp
Liiketoiminnan opettaja

Verkkokaupan osaaja 15 osp

Tutkinnon osa liiketoiminnan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku, Muu haku

Mikäli sinulla on olemassa oleva tuote tai palvelu, voit harjoittaa liiketoimintaa myös sähköisessä ympäristössä. Verkkokauppa voi myös olla piristävä lisä tai yritystoiminnan kannalta välttämätön lisätulon hankkimismuoto.

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan paikallinen tutkinnon osa liiketoiminnan perustutkinnosta.

Verkkokaupan osaaja -tutkinnon osan suoritettuasi osaat koostaa tuotetietoja verkkokauppaympäristöön, määrittää kohderyhmän, suunnitella liikeidean, kartoittaa kilpailutilanteen ja valita tuotteet verkkokauppaan.

Osaat myös tuottaa sisältöä sähköiseen ympäristöön, laatia tuotetekstejä digitaaliseen ympäristöön suomeksi ja englanniksi. Osaat ottaa tuotekuvia ja videoita sekä liittää niitä digitaaliseen ympäristöön.

Osaat seurata kävijämääriä, tehdä hakukoneoptimointia, arvioida kannattavuutta, hinnoitella tuotteen, laatia tulosbudjetin sekä markkinoida ja mainostaa digitaalisessa ympäristössä. Osaat myös laatia ja toteuttaa markkinointisuunnitelman, huomioida verkkokauppaan liittyvän lainsäädännön, tehdä asiakaspalvelua ja kaupankäyntiä verkossa, käsitellä myyntitapahtuman verkkokaupassa sekä vastata asiakasviesteihin.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä tuottamalla sisältöä verkkokauppaympäristöön ja toimimalla verkkokaupan tehtävissä käyttäen työympäristönsä keskeisiä välineitä, tietoteknisiä laitteita ja ohjelmistoja.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Lähiopetusta on 2-3 päivää viikossa, itsenäistä verkko-opiskelua 2-3 päivää viikossa.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään tietotekniikan perusteiden hallintaa.

  • sisällön tuottaminen sähköiseen ympäristöön
  • kuvankäsittely
  • markkinointi ja mainonta digitaalisessa ympäristössä
  • asiakaspalvelu ja asiointi verkossa
  • kannattavuuden arviointi
  • excelin käyttö

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Kesto/laajuus

15 osp / noin 2 kk

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hae koulutukseen

AlkamisaikaPaikkakuntaHakulinkki
31.10.2022MikkeliHae koulutukseen

Koulutusta toteutetaan myös työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi!

Hakeutuminen koulutukseen sekä esivalintatiedon (mahdollinen haastattelukutsu) ja lopullisen valintatiedon voit itse käydä katsomassa omista tiedoistasi:
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi >Henkilöasiakkaalle > Kaikki palvelut >Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saat myös Facebookissa.

Koulutusmaksu

Koulutus on maksuton.

Toteutus

Opiskelu työvoimakoulutuksessa on päätoimista opiskelua.

Hakeutuminen Mikkelissä alkavaan työvoimakoulutukseen (705620)

Hakeutuminen 9.10.2022 mennessä, aloitus 31.10.2022

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021