Skip to content
EtusivuKoulutuksetTyövalmentaja
Esedun vihreä logotausta

Työvalmentaja

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneena työvalmentajana osaat toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus muodostuu ajoitetuista opetuskerroista Teamsissa, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta, työelämässä oppimisesta sekä näytöstä. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opinnot eivät vaadi läsnäoloa.

Vuoden 2023 ajoitetut opetuskerrat Teamsissa:

 • ke 15.2. klo 8-16
 • ke 19.4. klo 8-16
 • ke 17.5. klo 8-16
 • ke 13.9. klo 8-16
 • ke 15.11. klo 8-16
 • to 7.12. klo 8-16

Työvalmennuksen osaamisala

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneena voit toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Alan ammatillisen peruskoulutuksen ja/tai vankan alan työkokemuksen omaaville. Sinulla on oltava alan työ- tai harjoittelupaikka.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Terveydelliset vaatimukset ja muut soveltuvuuteen liittyvät seikat

Opiskelijaksi hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa  oppimisympäristössä, jos lain ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) 81 §:ssä tarkoitettuihin tutkintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla:

 • ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus tai muu psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, vamma tai muu fyysistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
 • toimintakykyä rajoittava ihon sairaus kuten krooninen ihottuma, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (140 osaamispistettä) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä 60 osp
 • Työvalmennus asiakasprosessissa 40 osp
 • Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa 40 osp

Valinnainen tutkinnon osa:

 

Valinnaisen tutkinnon osan (40 osp9 osalta katsotaan yksilökohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS ) yhteydessä tarvittavat opinnot.

 

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 400 €.
HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2023 aloittavilta opiskelijoilta.

Hakeutuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021