Skip to content
EtusivuKoulutuksetTuotekehitystyön erikoisammattitutkinto
Esedun vihreä logotausta

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Tuotekehitystyöllä tarkoitetaan tuotteen, palvelun tai toimintamallin kehittämistä. Tuotekehitystyössä merkittävää on saada aikaan uusi tuote, palvelu tai toimintamalli.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat kehittää ja uudistaa oman ammattialasi tuotteita, palveluja tai toimintamalleja. Hallitset kehittämiseen liittyvän prosessin eri vaiheet.

Valitsemiesi tutkinnon osien perusteella muotoilla tuotekehitystyön asiakaslähtöisesti, tuotteistaa sen markkinoille ja rakentaa sen ympärille toimivan brändin. Tutkinnon suorittaneena sinulla on taito ottaa rohkeasti käyttöösi uusia välineitä ja menetelmiä, tehdä nopeita ja ketteriä kehittämisen kokeiluja sekä työskennellä kehittämistiimin osana. Lisäksi osoitat kehittäjän mieltä toimien innovaattorina omassa organisaatiossasi.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäistä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on sivutoimista opiskelua.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittaneena toimit alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa. Työpaikkasi voi olla yksityisellä tai julkisella sektorilla.

Työssäsi tuotekehitysosaamista tarvitsevalle. Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (90 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (90 osp)

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 45 osaamispisteen laajuisesti.

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Proaktiivinen kehittäminen 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan kaksi:

  • Brändin rakentaminen 45 osp
  • Tuotteistaminen tuotekehitystyössä 45 osp
  • Innovaattorina toimiminen 45 osp
  • Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä 45 osp
  • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 45 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Hakeutuminen

Jatkuva haku, seuraava aloitus vuonna 2023.

Hae koulutukseen

 

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021