Skip to content
EtusivuKoulutuksetToimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä 40 osp
Vammaishoitaja syöttämässä kehitysvammaista henkilöä

Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä 40 osp

Tutkinnon osa Vammaistyö -osaamisalan opinnoista

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä -tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan säädösten, määräysten, arvojen ja lähihoitajien eettisten ohjeiden mukaan sekä suunnitella työtäsi ja tehdä yhteistyötä työryhmän ja verkoston jäsenenä.

Osaat myös suunnitella, toteuttaa ja arvioida vammaisen asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämistä ja edistämistä sekä toimia vuorovaikutuksessa vammaisen asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa.

Osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja vammaisen asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä sekä lääkehoidossa. Osaat myös ylläpitää ja edistää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioida mahdollisuuksiasi toimia hyvinvointialan yrittäjänä. Työssäsi osaat arvioida ja kehittää toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä lähihoitajan käytännön työtehtävissä ylläpitäen ja edistäen vammaisen toimintakykyä toimimalla ympäristössä, jossa vammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä, ovat hoidettavina, kuntoutumassa tai palveluiden käyttäjinä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan pääosin verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Koulutuksessa on kuitenkin joitakin ajoitettuja lähi-/ Teams-tapaamisia ja niihin on ehto edeltäville opinnoille tai vastaavalle osaamiselle. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään aiemmin suoritettuja Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osia.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021