Skip to content
EtusivuKoulutuksetToimintakyvyn ja oppimisen tukeminen 45 osp
Vammaishoitaja syöttämässä kehitysvammaista henkilöä

Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen 45 osp

Tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta.

Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella työtäai yksilökeskeisesti ja tukea vammaisen henkilön toimintakykyä. Osaat ottaa huomioon ympäristön ja erilaisten toimintapojen merkityksen toimintakyvyn edistämisessä. Tuet itsenäistä elämää hyödyntäen oppimisen ja ohjaamisen periaatteita ja menetelmiä. Osaat ottaa huomioon motoriset taidot, aistivammat ja autismikirjon häiriöt toimintakyvyn tukemisessa. Toimit asiakassuunnitelmien mukaisesti, edistät työhyvinvointia ja turvallisuutta. Arvioit ja kehität toimintaasi toimintakyvyn ja oppimisen tukemisessa.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla vammaisalan palveluiden piirissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään aikaisempia sosiaali- ja terveysalan opintoja, alan työkokemusta noin 3 vuoden ajalta tai muulla tavoin hankittua osaamista.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 150 €.

HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2024 aloittavilta opiskelijoilta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021