Skip to content
EtusivuKoulutuksetTarjoilija (AT)

Tarjoilija (AT)

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Tutkinnon suorittaneena osaat esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita sekä palvella asiakkaita kielitaitoisesti, oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti. Toimit työssäsi yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Osaat kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat. Palvelet myös erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita. Osaat käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti.  Hallitset tarkoituksenmukaisten työmenetelmien, koneiden ja laitteiden käytön. Noudatat alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja sekä osaat arvioida ja kehittää omaa työtäsi.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisala

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittaneena tarjoilijana työskentelet erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Ammatillisen peruskoulutuksen ja/tai vankan työkokemuksen omaava henkilö.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä (osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen 40 osp
  • Ruokaravintolassa toimiminen 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Cocktailbaarissa toimiminen 35 osp
  • Juhlapalvelussa toimiminen 20 osp
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen 20 osp
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen 35 osp
  • Olutravintolassa toimiminen 35 osp
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen 15 osp
  • Tilaustarjoilussa toimiminen 20 osp
  • Viinibaarissa toimiminen 35 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-15 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta.

Hakeutuminen

Jatkuva haku ei käynnissä tällä hetkellä.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Vastuuopettaja

Henna Kääriäinen
puh. 0403525219
henna.kaariainen@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021