Skip to content
EtusivuKoulutuksetSuurtalouskokki

Suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Tutkinnon suorittaneena osaat työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Toimit organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti ja työskentelet taloudellisesti sekä laadukkaasti. Osaat valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. Palvelet asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on sivutoimista opiskelua.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Tutkinnon suorittaneena työskentelet ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä itsenäisesti ja työyhteisön jäsenenä.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osp).

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 250 €.
HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2024 aloittavilta opiskelijoilta.

Haketuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Vastuuopettaja

Anne Hämäläinen
puh. 0447115935
anne.piispa@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021