Skip to content
EtusivuKoulutuksetSuurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Esedun vihreä logotausta

Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osan suoritettuasi osaat aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtäväsi sekä valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti. Osaat myös laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakata ruokalajit kuljetusta varten sekä palvella asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti.

Osaat tehdä esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten sekä arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Esivalmistat ja valmistat suurkeittiön koneilla ja laitteilla suuria määriä ruokalistan mukaisia ruokia ja leivonnaisia asiakkaiden tarpeet ja ravitsemussuositukset huomioiden ja laitat ruoat esille sekä tarvittaessa pakkaat annoksia palvelu- ja jakelukeittiöille.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

  • suurkeittiö työympäristönä
  • ruokatuotanto
  • ammattikeittiön asiakaspalvelu
  • ammattikeittiön puhtaanapito
  • suomalaiset ravitsemussuositukset
  • ruoka- ja tapakulttuurit
  • hygieniaosaaminen ja omavalvonta

Tutkinnon osan suoritettuasi voit työskennellä suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä suurkeittiötyöntekijänä.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

noin 6 kk

Koulutusmaksu

Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, osan opiskelukustannuksista, esim. koulutuksessa tarvittavat, ammatin edellyttämät työvaatteet sekä -jalkineet. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen

Koulutus ei ole tällä hetkellä jatkuvassa haussa. Jos sinulla on työpaikka, jossa voit suorittaa opinnot ja näytön, voit hakeutua koulutukseen avoimella hakemuksella.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021