Skip to content
EtusivuKoulutuksetSaattohoidossa toimiminen 15 osp
Esedun vihreä logotausta

Saattohoidossa toimiminen 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko-opiskelu
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Saattohoidossa toimiminen -tutkinnon osan suoritettuasi osaat edistää saattohoidossa olevan ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida kuolemaa lähestyvän ihmisen kokonaishoitoa. Osaat myös toimia vuorovaikutuksessa saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheistensä kanssa.

Osaat käyttää alan työmenetelmiä, -välineitä ja materiaaleja edistäen saattohoidossa olevan ihmisen hyvinvointia sekä tukea ja ohjata saattohoidossa olevan ihmisen läheisiä. Osaat myös ylläpitää ja edistää turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioida ja kehittää toimintaasi sekä omaa työtäsi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla saattohoitoa toteuttavissa ympäristöissä lähihoitajan tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

 

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Huomioithan, että koulutukseen hakeutumisessa on ehto edeltäville opinnoille tai vastaavalle osaamiselle. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään aiemmin suoritettua Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osaa tai vastaavaa lääkehoidon osaamista.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

noin 2 kk

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021