Skip to content
EtusivuKoulutuksetRunkovaiheen työt 30 osp
talonrakentaja naulaamassa

Runkovaiheen työt 30 osp

Tutkinnon osa rakennusalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Pieksämäki, Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa rakennusalan perustutkinnosta.

Runkovaiheen työt -tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella työsi piirustuksien ja/tai rakennetta koskevan työselityksen avulla sekä tehdä materiaali- ja työmenekkilaskelmia sekä runkorakentamiseen liittyviä mittauksia käyttäen perusmittavälineitä. Osaat myös tehdä ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan.

Osaat vastaanottaa, siirtää ja työstää runkotöissä käytettäviä materiaaleja sekä asentaa puuikkunoita ja -ovia. Osaat myös suullisesti esitellä ja arvioida omaa työtäsi ja oman työsi laatua sekä tehdä työhösi liittyviä aloitus- ja lopetustöitä.

Huomioit työssäsi jätteiden lajittelun sekä materiaalien uusiokäytön. Otat huomioon työssäsi myös materiaalien ominaisuudet ja materiaalien yhteistoiminnan sekä rakenteen toiminnan pääperiaatteet ja kosteuden sekä ilmaston että vuodenajan vaikutuksen materiaalin toimintaan.

Osaat ottaa huomioon myös työmaan muut urakoitsijat ja toimijat sekä LVIS-järjestelmät työssäsi. Osaat myös käyttää runkotöiden vaatimia tavallisia työkaluja sekä henkilökohtaisia suojaimia. Otat huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpidät työkykyäsi.

Osaat asentaa harjakattokaiteet, käyttää henkilönostimia ja nosturin ohjausmerkkejä, asentaa holvireunakaiteet, pystyttää kaksi metriä korkean telineen sekä käyttää tiilileikkuria.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä tekemällä rakennustyömaalla tai elementtitehtaalla runkotöitä yksin tai työryhmässä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

 

Mikkeli: Raviradantie
Pieksämäki:
Hiekanpää

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti lähiopetuksesta, käytännön harjoituksista, itsenäisestä työskentelystä, oppimistehtävistä, ohjauksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hakeutuminen koulutukseen

Mikkeli

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Pieksämäki

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021