Skip to content
EtusivuKoulutuksetRavintolakokki
Omenapalojen kuullotus pannussa

Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Tutkinnon suorittaneena osaat työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Toimit työssäsi taloudellisesti ja laadukkaasti. Osaat esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti sekä osaat valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia sekä ateriakokonaisuuksia. Viimeistelet ja laitat ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Osaat palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on sivutoimista opiskelua.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Tutkinnon suorittaneena työskentelet ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee ruokaravintolan toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä itsenäisesti ja työyhteisön jäsenenä.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Jatkuvan haun valintaperusteet

  • sinulla on riittävät edellytykset koulutuksesta suoriutumiseen
  • sinulla on riittävä suomen kielen taito
  • olet soveltuva alan työtehtäviin
  • olet motivoitunut alalle

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 250 €.
HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2022 aloittavilta opiskelijoilta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hae koulutukseen

AlkamisaikaPaikkakuntaHakulinkki
1.8.2022MikkeliHae koulutukseen
5.9.2022MikkeliHae koulutukseen
10.10.2022MikkeliHae koulutukseen
8.11.2022MikkeliHae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021