Skip to content
EtusivuKoulutuksetPerustusvaiheen työt 15 osp
Talonrakentaja naulaamassa

Perustusvaiheen työt 15 osp

Tutkinnon osa rakennusalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa rakennusalan perustutkinnosta.

Perustusvaiheen työt -tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella oman työsi piirustuksien ja/tai rakennetta koskevan työselityksen avulla sekä vastaanottaa, varastoida ja suojata perustustöissä tarvittavia materiaaleja työmaasuunnitelman mukaan. Osaat lukea rakennuspiirustuksia ja tehdä perustustöihin liittyviä materiaalilaskelmia. Hallitset rakennuksen perustuksiin liittyviä täyttö-, tiivistys-, salaoja-, viemäri-, lämmöneristys- ja vedeneristystöitä. Osaat toimia avustajana kaivuvaiheessa ja tehdä mittauksia perusmittavälineillä.

Osaat tehdä perustuksiin liittyviä anturoiden muotti-, raudoitus-, betonointi-, -purku- ja jälkihoitotöitä sekä asentaa perustuselementtejä ja tehdä perustusten harkko-muurauksia sekä työhösi liittyviä aloitus- ja lopetustöitä. Huolehdit väliaikaisten LVIS-asennusten kunnosta sekä avustat LVIS-asennustöissä. Osaat lajitella jätteet ja uusiokäyttää materiaaleja sekä toimia rakennustyömaan muuttuvissa olosuhteissa.

Otat huomioon työmaan muut urakoitsijat ja toimijat sekä rakentamisen laatuvaatimukset ja kehität omia vahvuuksiasi tuottavaan toimintaan hyödyntäen työyhteisön asiantuntemusta. Osaat toimia työntekijänä oikeuksiesi, etujesi ja velvollisuuksiesi mukaisesti. Hallitset työssäsi materiaalien ominaisuudet ja erilaisten perustusrakenteiden toiminnan pääperiaatteet. Osaat käyttää perustustöiden vaatimia tavallisia työkaluja sekä henkilökohtaisia suojaimia, ottaa huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpitää työkykyä.

Lisäksi sinulla on

  • tulityökortti
  • työturvallisuuskortti
  • perustaidot ensiavun antamisesta

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä tekemällä perustustöitä rakennustyömaalla. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Raviradantie 4-6

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021