Skip to content
EtusivuKoulutuksetPalvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
Elintarvikealan henkilö ja säilöttyjä elintarvikkeita

Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot -tutkinnon osan suoritettuasi osaat vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita sekä kuumentaa tai valmistaa ruokia ja lisäkkeitä. Osaat myös jakaa tai laittaa ruoat esille sekä toimia asiakaspalvelussa ja ohjata asiakkaita.

Osaat myös siistiä ja järjestää toimintaympäristön ja huolehtia astiahuollon tehtävistä sekä arvioida omaa osaamistasi ja toimintaasi työyhteisön jäsenenä.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön asiakaspalvelutehtävissä toimimalla palvelu- tai jakelukeittiössä. Vastaanotat, valmistat tuotteita tai tarvittaessa kuumennat ja valmistat vain osia tarjottavista aterioista, laitat ruoat tarjolle tai jaat ruoat asiakkaille.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Mikkeli: Otavankatu

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

noin 3 kk / 10 osp

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa. Seuraava aloitus 8.1.2024

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021