Skip to content
EtusivuKoulutuksetPalkanlaskenta 30 osp

Palkanlaskenta 30 osp

Tutkinnon osa liiketoiminnan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko-opiskelu
Hakutapa:
Jatkuva haku, Muu haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa liiketoiminnan perustutkinnosta.

Palkanlaskenta -tutkinnon osan suoritettuasi osaat hankkia palkanlaskentaan tarvittavat tiedot ja materiaalin sekä laskea palkanmaksukaudelta maksettavan palkan. Osaat myös toimittaa palkkakauden tiedot kirjanpitoa varten.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä työskentelemällä palkanlaskennan työtehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus muodostuu verkko-opinnoista, itsenäistä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Verkko-opinnot koostuvat opettajajohtoisista teoriaopinnoista 3 pv/vko (klo 8 -14) ja itsenäisestä verkko-opiskelusta 2 pv/vko.

  • palkanlaskennan valmistelu
  • palkan laskeminen ohjelmistolla
  • palkkakauden raportit

Verkko-opiskelu koostuu opettajajohtoisista teoriaopinnoista 3 pv/vko (klo 8 -14) ja itsenäisistä verkko-opinnoista 2 pv/vko.

Verkko-opinnot soveltuvat palkanlaskennan tehtävissä jonkun verran työskennelleille.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hae koulutukseen

AlkamisaikaPaikkakuntaHakulinkki
14.3.2022Verkko-opiskeluHae koulutukseen

Koulutusta toteutetaan myös työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Etelä-Savon TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Koulutus soveltuu palkanlaskennan tehtävissä jonkun verran työskenneille tai palkanlaskennan tehtävästä kiinnostuneille. Opiskelijalla on oltava perustason atk-osaaminen, mutta aiempaa osaamista palkanlaskennasta ei edellytetä.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi!

Hakeutuminen koulutukseen sekä esivalintatiedon (mahdollinen haastattelukutsu) ja lopullisen valintatiedon voit itse käydä katsomassa omista tiedoistasi:
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi >Henkilöasiakkaalle > Kaikki palvelut >Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saat myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Hakeutuminen Mikkelissä alkavaan työvoimakoulutukseen (701954)

Hakeutuminen 7.2. mennessä, aloitus 14.3.2022.

Hae koulutukseen

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021