Skip to content
EtusivuKoulutuksetOsallisuuden edistäminen vammaistyössä 35 osp
Vammaishoitaja syöttämässä kehitysvammaista henkilöä

Osallisuuden edistäminen vammaistyössä 35 osp

Tutkinnon osa vammaistyö -osaamisalan opinnoista

Opiskelupaikka:
Verkko

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Osallisuuden edistäminen vammaistyössä -tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja lähihoitajien eettisten ohjeiden mukaan. Osaat myös suunnitella työtäsi ja tehdä yhteistyötä työryhmän ja verkoston jäsenenä sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida osallisuutta edistävää toimintaa.

Osaat toimia vuorovaikutuksessa vammaisen asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa sekä tukea asiakkaan mahdollisuutta kommunikoida ja ilmaista itseään. Osaat myös edistää asiakkaan vaikutusmahdollisuuksia oman elämänsä asioissa sekä osallistumista ja yhdessä toimimista käyttäen alan työmenetelmiä, työvälineitä ja materiaaleja.

Osaat ohjata palveluiden käytössä. Ylläpidät ja edistät turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioit ja kehität toimintaasi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä lähihoitajan käytännön työtehtävissä edistäen osallisuutta vammaistyössä toimimalla ympäristössä, jossa vammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä, ovat hoidettavina, kuntoutumassa tai palveluiden käyttäjinä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Huomioithan, että ennen opintoja suositellaan suoritettavaksi Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osia. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osat.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku ei käynnissä tällä hetkellä.

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021