Skip to content
EtusivuKoulutuksetMielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille 15 osp
Opinto-ohjaaja esittelemässä koulutusesitettä

Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille 15 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille -tutkinnon osan suoritettuasi osaat edistää toiminnallasi asiakkaan mielenhyvinvointia, mielenterveyttä ja päihteettömyyttä sekä ehkäistä ongelmien syntymistä. Pystyt suunnittelamaan työtäsi ja käyttämään vuorovaikutustaitoja asiakastyössä. Osaat käyttää mielenterveys- ja päihdetyön menetelmiä, -välineitä ja materiaaleja asiakastyössä sekä ohjata asiakkaita palveluihin. Ylläpidät ja vahvistat työhyvinvointiasi ja työturvallisuuttasi sekä arvioit ja kehität omaa työtäsi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä edistäen asiakkaan mielenhyvinvointia, mielenterveyttä ja päihteettömyyttä toimimalla kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä tai asiakkaan kotona lähihoitajan tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perustella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Huomioithan, että koulutukseen hakeutumisessa on ehto edeltäville opinnoille tai vastaavalle osaamiselle. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi. Tutkinnon osassa sinulta edellytetään aiemmin suoritettua Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osaa tai vastaavaa lääkehoidon osaamista.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Kesto/laajuus

noin 2 kk.

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva hakuaika päättyy 30.4.2024.

 

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021