Skip to content
EtusivuKoulutuksetMatkailun asiakaspalvelija
Mies istuu nuotiopaikalla ja lisää puita nuotioon

Matkailun asiakaspalvelija

Matkailualan perustutkinto

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Matkailun asiakaspalvelijana toimit monipuolisissa matkailualan tehtävissä. Saat valmiudet asiakaspalveluun, osaat toteuttaa
erilaisia matkailutapahtumia sekä markkinoida ja tuotteistaa erilaisia matkailun palveluita. Ammatissa tarvitaan hyviä asiakaspalvelutaitoja, kielitaitoa, kykyä heittäytyä erilaisiin asiakaspalvelutilanteisiin, tapahtumiin niin kaupungissa kuin luonnossa.

Matkailun asiakaspalvelijana työskentelet matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä. Työtä tehdään eri ammatin harjoittajien kanssa yhteistyössä, esimerkiksi eri ohjelmapalvelu-tuottajien ja tapahtumajärjestäjien kanssa. Työ painottuu matkailusesonkeihin ja työajat ovat hyvin vaihtelevia.

Mikkeli: Otavankatu 4

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Matkailupalvelujen osaamisala

Matkailun asiakaspalvelijana työskentelet matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä. Työtä tehdään eri ammatin harjoittajien kanssa yhteistyössä, esimerkiksi eri ohjelmapalvelu tuottajien ja tapahtumajärjestäjien kanssa. Työ painottuu matkailusesonkeihin ja työajat ovat hyvin vaihtelevia.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkintoon sisältyy yksi pakollinen tutkinnon osa, matkailualan asiakaspalvelu (40 osaamispistettä), ja valinnaisia tutkinnon osia 105 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Matkailualan asiakaspalvelu 40 osp

Valinnaisia tutkinnon osia mm.:

 • Hyvinvointimatkailussa toimiminen 25 osp
 • Matkailupalvelujen markkinointiviestintä 20 osp
 • Kokouspalvelut 15 osp
 • Matkailukeskuksessa toimiminen 15 osp
 • Matkailutapahtumassa toimiminen 15 osp
 • Matkailupalvelujen tuotteistaminen 30 osp
 • Opastuspalvelut 25 osp
 • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat:

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Kuka voi hakea yhteishaussa?

Ammatillisten perustutkintojen pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun/perusopetuksen oppimäärän suorittaminen tai vastaavat opinnot ulkomailla. Koulutuksen järjestäjä voi ottaa opiskelijaksi myös hakijan, jolla muutoin katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.

Jos olet suorittanut lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hae koulutukseen jatkuvassa haussa.

Yhteishaku 2024

Kevään 2024 yhteishaku järjestetään 20.2.-19.3.2024. Yhteishaku tapahtuu Opintopolussa.

Aloitus

1.8.2024

Tutustu yhteishakuun

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien korttimaksut sekä osan opiskelukustannuksista, esimerkiksi koulutuksessa tarvittavat materiaalit, yhteensä noin 200 €. Oppivelvolliselta näitä maksuja ei peritä. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.

Hae koulutukseen

AlkamisaikaPaikkakuntaHakulinkki
1.8.2024MikkeliHae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Opinto-ohjaaja

Tiia Neuvonen
puh. 044 711 5929
tiia.neuvonen@esedu.fi

Tutustu koulutukseen

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021