Skip to content
EtusivuKoulutuksetMassatavarakuljetukset 30 osp
Eturivin taitajaksi, jatkuva haku käynnissä ympäri vuoden. Esedun slogan, logo ja nettisivut opetusrekan kyljessä.

Massatavarakuljetukset 30 osp

Tutkinnon osa logistiikan perustutkinnosta

Opiskelupaikka:
Verkko-opiskelu
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa logistiikan perustutkinnosta.

Massatavarakuljetukset -tutkinnon osan suoritettuasi osaat suunnitella ja valita kuljetustehtävään soveltuvan reitin sekä kuormata ja purkaa kuorma-auton tai ajoneuvoyhdistelmän massatavaroilla säädösten ja työtehtävän edellyttämällä tavalla. Kuljetat kuorma-autoa tai ajoneuvoyhdistelmää säädösten ja määräysten mukaan työtehtävän edellyttämissä erityisolosuhteissa. Osaat suorittaa annetun kuljetustehtävän ja käyttää massatavarakuljetuksissa kuormaukseen, kuljettamiseen ja purkamiseen tarvittavia lisälaitteita ja välineitä. Tunnistat ja erotat toisistaan eri massatavaralajit ja niiden ominaisuudet ja osaat käyttää työtehtävän edellyttämiä telemaattisia sovelluksia ja kuormavaakoja. Huolehdit työympäristösi järjestyksestä ja siisteydestä ja otat kuljetustehtävässä huomioon terveyteen, turvallisuuteen ja toimintakykyyn vaikuttavat asiat. Noudatat työssäsi sisäisen yrittäjyyden periaatteita ja laatujärjestelmien vaatimuksia ja osaat toimia asiakaspalvelutilanteissa.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä kuljettamalla kuorma-autolla tai ajoneuvoyhdistelmällä massatavarakuorman kuljetusalan ympäristössä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus muodostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat hankkia tai täydentää työelämän tarpeita vastaavaa osaamistasi.

Tutkinnon osan opintoihin hakeutuvalta edellytetään C-korttia ja voimassa olevaa ammattipätevyyttä.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021