Skip to content
EtusivuKoulutuksetMajoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto

Opiskelupaikka:
Verkko
Hakutapa:
Jatkuva haku

Tutkinnon suorittaneena osaat suunnitella, organisoida, ohjata, valvoa ja kehittää päivittäistä toimintaa erilaisten majoitus- ja ravitsemisalan yritysten ja organisaatioiden tulos- ja laatutavoitteiden mukaisesti. Osaat suunnitella, organisoida ja johtaa päivittäisiä tuotanto- ja asiakaspalveluprosesseja asiakaslähtöisesti pyrkien parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen ja mitoittaa henkilökunnan määrän ja laadun suhteessa toimintaan. Opastat, ohjaat ja valvot henkilöstöä muuttuvissa tilanteissa asiakas-, henkilöstö-, työ- ja tuoteturvallisuuden huomioiden. Tunnet omaa alaa ja organisaation toimintaa koskevan lainsäädännön, viranomaisohjeet ja määräykset siten, että pystyt johtamaan ja valvomaan työtä.

Osaat johtaa omalla esimerkilläsi ja ymmärrät viestinnän ja vuorovaikutuksen merkityksen esihenkilötyössä. Toimit palveluhenkisesti, vastuullisesti ja yhteistoiminnallisesti organisaation sisäisistä ja ulkoisista asiakkaista huolehtien. Hoidat asiakas-, sidosryhmä- ja verkostosuhteita ja työskentelet sitoutuneesti, vastuullisesti, oma-aloitteisesti ja luottamuksellisesti.

Verkko-opiskelu

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä. Koulutukseen sisältyy myös ajoitettuja opetus- ja ohjauskertoja Teamsissa sekä tutkinnon osien näytöt.

Mikäli sinulla on tutkinnon suorittamiseen sopiva työpaikka, suosittelemme opintoja oppisopimuksella.

Tutkinnon suorittaneena työskentelet vaativissa esihenkilön työtehtävissä erilaisissa majoitus- ja ravitsemisliikkeissä, kuten hotelleissa, ravintoloissa, julkisen sektorin ravitsemispalveluissa, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa, liikenneasemien ravintoloissa sekä matkustajalaivojen ravintoloissa ja rahtilaivoissa. Voit toimia myös itsenäisenä majoitus- ja ravitsemisalan yrittäjänä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka toimii erikokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esihenkilönä, vuoroesihenkilönä tai yksikön päällikkönä.

Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.

Aikaisempi osaaminen

Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.

Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (150 osp), sekä valinnaisista tutkinnon osista (30 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Päivittäisten toimintojen ohjaaminen 50 osp
  • Esihenkilönä toimiminen 60 osp
  • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Kehittämisprojektin toteuttaminen 30 osp
  • Monimuotoisen työyhteisön johtaminen 20 osp
  • Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen 30 osp
  • Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Koulutusmaksu on 350 €.
HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2024 aloittavilta opiskelijoilta.

Haketuminen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen  mukaan.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Vastuuopettaja

Hanna Kurkaa-Kaljunen
puh. 0447115693
hanna.kurkaa-kaljunen@esedu.fi

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021