Tutkinnon suorittaneena osaat suunnitella, organisoida, ohjata, valvoa ja kehittää päivittäistä toimintaa erilaisten majoitus- ja ravitsemisalan yritysten ja organisaatioiden tulos- ja laatutavoitteiden mukaisesti. Osaat suunnitella, organisoida ja johtaa päivittäisiä tuotanto- ja asiakaspalveluprosesseja asiakaslähtöisesti pyrkien parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen ja mitoittaa henkilökunnan määrän ja laadun suhteessa toimintaan. Opastat, ohjaat ja valvot henkilöstöä muuttuvissa tilanteissa asiakas-, henkilöstö-, työ- ja tuoteturvallisuuden huomioiden. Tunnet omaa alaa ja organisaation toimintaa koskevan lainsäädännön, viranomaisohjeet ja määräykset siten, että pystyt johtamaan ja valvomaan työtä.
Osaat johtaa omalla esimerkilläsi ja ymmärrät viestinnän ja vuorovaikutuksen merkityksen esihenkilötyössä. Toimit palveluhenkisesti, vastuullisesti ja yhteistoiminnallisesti organisaation sisäisistä ja ulkoisista asiakkaista huolehtien. Hoidat asiakas-, sidosryhmä- ja verkostosuhteita ja työskentelet sitoutuneesti, vastuullisesti, oma-aloitteisesti ja luottamuksellisesti.
Verkko-opiskelu
Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä. Koulutukseen sisältyy myös ajoitettuja opetus- ja ohjauskertoja Teamsissa sekä tutkinnon osien näytöt.
Mikäli sinulla on tutkinnon suorittamiseen sopiva työpaikka, suosittelemme opintoja oppisopimuksella.
Tutkinnon suorittaneena työskentelet vaativissa esihenkilön työtehtävissä erilaisissa majoitus- ja ravitsemisliikkeissä, kuten hotelleissa, ravintoloissa, julkisen sektorin ravitsemispalveluissa, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa, liikenneasemien ravintoloissa sekä matkustajalaivojen ravintoloissa ja rahtilaivoissa. Voit toimia myös itsenäisenä majoitus- ja ravitsemisalan yrittäjänä.
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka toimii erikokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esihenkilönä, vuoroesihenkilönä tai yksikön päällikkönä.
Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (150 osp), sekä valinnaisista tutkinnon osista (30 osp).
Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Opetus on maksutonta.
Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.
Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.
Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394
Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605
Hanna Kurkaa-Kaljunen
puh. 0447115693
hanna.kurkaa-kaljunen@esedu.fi