Skip to content
EtusivuKoulutuksetMaatalouslomittaja ja tilatyöntekijä
Musta ja ruskea lehmä seisoo navetassa

Maatalouslomittaja ja tilatyöntekijä

Maatalousalan työvoimakoulutus

Opiskelupaikka:
Mikkeli
Hakutapa:
Muu haku

Oletko kiinnostunut monipuolisista töistä maatalousalalla? Ruoantuotanto ja huoltovarmuus ovat päivän sana. Tule opiskelemaan maataloudesta ammatti ja ole osana turvaamassa kotimaista ruoantuotantoa! Järjestämme työvoimakoulutuksena maatalousalan koulutuksen tilatyöntekijän ja maatalouslomittajan ammatteihin yksilöllisillä opintopoluilla. Voit hakeutua koulutukseen ilman alan koulutusta tai sinulla voi olla alan perustutkinto suoritettuna. Yksilöllisten opintopolkujen kautta lähdet suorittamaan maatalousalan perustutkinnon tutkinnon osia tai maatalousalan ammattitutkinnon tutkinnon osia (opintoja alalta).

Koulutus alkaa Mikkelissä 18.3.2024. Opiskelu on mahdollista koko maakunnan alueella. Lähiopetus tapahtuu Mikkelissä (Metsäkoulutie 10). Lähiopetus on mahdollisimman käytännön läheistä ja valmentaa työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Koulun asuntolassa on mahdollisuus yöpymiseen lähiopetuksen aikana. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi olla lähellä asuinpaikkaa.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Etelä-Savon TE-toimiston, Mikkelin seudun- sekä Savonlinnan kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai kuntakokeiluissa.

Mikkeli: Metsäkouluntie 10

Työvoimakoulutuksena järjestettävä koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena, että käytännön oppimisena. Lähiopinnot suoritetaan pääsääntöisesti käytännönläheisenä oppimisena ja työssäoppiminen lähellä asuinpaikkaa.

Tilatyöntekijän ja maatalouslomittajan työ on itsenäistä ja monipuolista. Työskentelet erilaisissa työkohteissa erilaisten eläinten kanssa ja käytät monipuolisesti erilaisia koneita. Koulutuksessa otat haltuun erilaiset työkoneet kuten traktorin, pienkuormaajan, kurottajan ja lypsyrobotit.

Uudet maatalousalan työtehtävistä kiinnostuneet henkilöt tai jo alalle kouluttautuneet henkilöt.
Koulutukseen pääsyn vaatimuksena on ajokortti. Tarvitset autolla liikkumista tuleviin käytännön opintojaksoihin maatiloille. Koulutuksen aikana on mahdollisuus liikkumiseen tiloille lomittajien kyydissä.

Jos olet maahanmuuttaja taustainen ja tarvitset suomen kielen opintoja, niin siihen on tarjolla yksilöllisesti OPVA- opintoja.

Koulutus kestää henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan n. 6 kuukautta perustutkinnon tutkinnon osia suorittamalla ja ammattitutkinnon kaksi tutkinnon osaa kestää n. 1,5 vuotta. Opintoaika vaihtelee yksilöllisesti oman oppimisen ja eri maatilojen oppimismahdollisuuksien mukaan.

Koulutuksessa voi suorittaa seuraavia tutkinnon osia:

Maatalousalan perustutkinto:
Eläinlajikohtainen tuotanto ja hyvinvoinnista huolehtiminen, nauta, 20 osp
Luonnonvara-alan työtehtävissä toimiminen, 5 osp
Paikallinen tutkinnon osa: Koneiden käyttö erilaisissa toimintaympäristöissä, 10 osp
Yksilöllisesti myös muita tutkinnon osia

Maatalousalan ammattitutkinto:
Maatalousalan työtehtävissä toimiminen, 50 osp
Maidon tuottaminen, 90 osp
Yksilöllisesti myös muita tutkinnon osia

Kaikkien maatalousalan perustutkinnon osien tavoitteet ja sisällöt: e-perusteet.opintopolku.fi

Kaikkien maatalousalan ammattitukinnon osien tavoitteet ja sisällöt: e-perusteet.opintopolku.fi

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Etelä-Savon TE-toimiston, Mikkelin seudun- sekä Savonlinnan kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai kuntakokeiluissa.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi huolellisesti!

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi > haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä (mahdollinen haastattelukutsu ja lopullinen valintatieto) voit seurata: www.tyomarkkintori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Koulutus alkaa 18.3.2024, hakuaika päättyy 20.2.2024

Hae koulutukseen

AlkamisaikaPaikkakuntaHakulinkki
18.3.2024MikkeliHae koulutukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Opettaja

Tuula Romppanen
puh. 044 7115 801
tuula.romppanen@esedu.fi

Koulutusneuvonta

Koulutukseen hakeminen ja koulutuksen aikana maksettavat taloudelliset etuudet ma-pe klo 9-16.15 puh. 0295 020 702

tai Facebook koulutusneuvonta

Tutustu koulutukseen

Hyväksy Tilastot & Markkinointi evästeet katsoaksesi tämän videon.

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021