Logistiikan perustutkinnon suorittaneena osaat kuljettaa ja käyttää erilaisia ajoneuvoja ja kuormaukseen käytettäviä työkoneita ja laitteita. Työskentelet turvallisesti sekä tunnistat ja otat huomioon työskentelyssäsi ajoneuvoihin, työkoneisiin ja laitteisiin liittyviä työturvallisuusriskejä ja -vaaroja. Logistiikka-alan työtehtävissä työskentelevänä osaat käyttää logistiikka-alan digitaalisia sovelluksia.
Linja-autonkuljettajana toimit palveluammatissa ja otat huomioon ajotavassasi sekä muussa käyttäytymisessäsi matkustajat. Osaat toimia liikenteessä turvallisesti ja vastuullisesti ennakoiden erilaisia liikennetilanteita. Kuljettajana henkilöliikenteessä osaat toimia tilanteissa, joissa kohdataan erilaisia asiakkaita. Osaat kuljettaa linja-autoa tilausliikenteessä, kaupunki- ja seutuliikenteen linjaston, koululais- ja palvelu- sekä kaukoliikenteen eri reiteillä. Hallitset erilaisten maksulaitteiden ja -tapojen käyttämisen. Osaat tehdä yleisimpiä huoltoon ja korjaukseen liittyviä tehtäviä sekä vianetsintätoimenpiteitä ajoneuvoon.
Mikkeli: Kinnarinkatu 3
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Kuljetuspalvelujen osaamisala
Logistiikan perustutkinnon suorittaneena linja-autonkuljettajana voit työskennellä yksityisen henkilöliikenneyrityksen tai kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa niin kansainvälisessä kuin kotimaisessa liikenteessä.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jota kiinnostaa alan monipuoliset työtehtävät. Sinulla voi olla jo aikaisemmin hankittua alan työkokemusta.
Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia tai osaamistavoitteita. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.
Opiskelijaksi hakijan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä, jos lain ammatillisesta koulutuksesta (531/2017) 81 §:ssä tarkoitettuihin tutkintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa.
Opiskelijaksi ei myöskään voida ottaa hakijaa, jonka terveydentila ei täytä ammattikuljettajalta edellytettävän ajokortin (ajokorttilaki 18 §) terveydentilavaatimuksia.
Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttamispäätös. Opiskelijaksi hakevan tulee ilmoittaa hakuvaiheessa, jos hänen opiskeluoikeutensa on aiemmin peruutettu.
Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Mahdollista suorittaa verkko-opintoina:
Mahdollista suorittaa verkko-opintoina
Ammatillisten perustutkintojen pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun/perusopetuksen oppimäärän suorittaminen tai vastaavat opinnot ulkomailla. Koulutuksen järjestäjä voi ottaa opiskelijaksi myös hakijan, jolla muutoin katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Jos olet suorittanut lukion oppimäärän, ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hae koulutukseen jatkuvassa haussa.
Kevään 2024 yhteishaku järjestetään 20.2.-19.3.2024. Yhteishaku tapahtuu Opintopolussa.
1.8.2024
Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Opetus on maksutonta. Opiskelija maksaa itse ajokorttimaksut sekä koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut, ja muut opiskelumateriaalit, yhteensä noin 650 €. Oppivelvolliselta näitä maksuja ei peritä. Päätoimiseen opiskeluun sinun on mahdollista hakea opintotukea. Työttömänä hakijana voit selvittää TE-toimistosta oikeutesi opiskella työttömyysturvalla.
Jatkuva haku ei käynnissä juuri nyt.
Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.
Helena Teittinen
puh. 044 711 5628
helena.teittinen@esedu.fi