Skip to content
EtusivuKoulutuksetLapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp
lähihoitaja opiskelija leikkimässä lapsen kanssa helmillä

Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp

Tutkinnon osa lasten ja nuorten kasvastus ja hoito -osaamisalaopinnoista verkko-opiskeluna

Opiskelupaikka:
Verkko-opiskelu
Hakutapa:
Jatkuva haku

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä varhaiskasvatusta ohjaavien säädösten, määräysten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan sekä suunnitella työtäsi ja tehdä monialaista yhteistyötä. Osaat toteuttaa pedagogista toimintaa ja edistää osallisuutta varhaiskasvatuksessa. Toimit vuorovaikutuksessa lapsen ja huoltajan kanssa sekä edistät lapsen terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia käyttäen varhaiskasvatuksen työtapoja, -välineitä ja materiaaleja. Osaat kehittää lapsen tunnetaitoja ja yhdessä toimimista. Edistät lapsen kielen kehitystä sekä ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä lapsen leikkiä ja liikkumista. Osaat edistää lapsen kulttuurista, katsomuksellista ja eettistä ajattelua. Ylläpidät ja edistät turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioit ja kehität omaa työtäsi.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistämisen tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Verkko-opiskelu

Koulutus muodostuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti verkko-opetuksesta, oppimistehtävistä sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Verkko-opinnot on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutusmaksu

Verkko-opiskelu on maksutonta.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.

Mikäli olet opiskelijana jossakin muussa oppilaitoksessa, niin ota yhteys hakupiste@esedu.fi.

Hae koulutukseen

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021