Skip to content
EtusivuKoulutuksetLapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp
Lähihoitaja opiskelija leikkimässä lapsen kanssa hamahelmillä

Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp

Tutkinnon osa lasten ja nuorten kasvatus ja hoito -osaamisalan opinnoista

Opiskelupaikka:
Verkko

Työelämän tarpeita vastaavan osaamisen hankkiminen tai olemassa olevan osaamisen täydentäminen ei aina vaadi koko tutkinnon suorittamista. Silloin on mahdollista suorittaa ainoastaan tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat työskennellä varhaiskasvatusta ohjaavien säädösten, määräysten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan sekä suunnitella työtäsi ja tehdä monialaista yhteistyötä. Osaat toteuttaa pedagogista toimintaa ja edistää osallisuutta varhaiskasvatuksessa. Toimit vuorovaikutuksessa lapsen ja huoltajan kanssa sekä edistät lapsen terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia käyttäen varhaiskasvatuksen työtapoja, -välineitä ja materiaaleja. Osaat kehittää lapsen tunnetaitoja ja yhdessä toimimista. Edistät lapsen kielen kehitystä sekä ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä lapsen leikkiä ja liikkumista. Osaat edistää lapsen kulttuurista, katsomuksellista ja eettistä ajattelua. Ylläpidät ja edistät turvallisuutta, työkykyäsi ja työhyvinvointiasi sekä arvioit ja kehität omaa työtäsi.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyys

Saadaksesi varhaiskasvatuslain (520/2018) edellyttämän varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyyden, voit täydentää voimassa olevilla tutkinnon perusteilla  suoritettua sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (OPH-2629-2017) suorittamalla osaamisalan kaksi tutkinnon osaa: Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen, 40 osp ja Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, 35 osp.

Jos olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon edellisillä tai sitä aikaisemmin voimassa oleilla tutkinnon perusteilla, tulee sinun tehdä koko tutkinto uudelleen. Aikaisempaa opinnoissa hankittua osaamista ja työkokemusta voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi uutta tutkintoa.

Tutkinnon osan näyttö

Osoitat ammattitaitosi näytössä käytännön työtehtävissä varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistämisen tehtävissä. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työelämässä oppien. Huomioithan, että ennen opintoja suositellaan suoritettavaksi Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osia. Mikäli sinulla on tutkinnon osan suorittamiseen sopiva työsuhde, suosittelemme oppisopimusta.

Tutkinnon osan verkko-opinnot on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille tai hakijoille, jotka ovat suorittaneet Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osat.

 

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutustu jatkuvaan hakuun

Koulutusmaksu

Opiskelu on maksutonta.

Hakeutuminen koulutukseen

Jatkuva haku ei käynnissä.

Kiinnostaako opiskelu oppisopimuksella?

Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.

Tutustu oppisopimukseen

Lisätietoja

HakuPiste

hakupiste@esedu.fi

Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394

Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyydestä

Leena Nurminen
leena.nurminen@esedu.fi
puh. 050 389 0654

 

© Etelä-Savon ammattiopisto 2021