Tutkinnon suorittaneena osaat toimia puhdistuspalvelualan työtehtävissä sairaalassa tai palvelutalossa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti.
Valinnaisilla tutkinnon osilla voit suunnata ammatillista osaamistasi esimerkiksi perussiivouspalveluihin, laitoshuoltopalveluihin, työpaikkaohjaajana toimimiseen sekä ympäristönhuoltopalveluihin.
Mikkeli: Otavankatu 4
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Opiskelu on sivutoimista opiskelua.
Toimitilahuollon osaamisala
Tutkinnon suorittaneena toimit laitoshuollon tehtävissä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan asiakaskohteissa. Työpaikkoinasi voivat olla sairaalat ja palvelutalot.
Alan käytännön työkokemuksen ja/tai koulutuksen omaavat, alan työtehtävissä olevat.
Voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon, tutkinnon osia tai jatkamaan kesken jääneet opintosi loppuun.
Tunnustamme kaiken aiemmin hankkimasi osaamisen, joka vastaa tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia. Sinulla on näin mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman tutkintokoulutukseen osallistumista, jos osaamisesi on riittävää.
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp),yhdestä tai kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (45 osp tai 90 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista, joita valitaan yhteensä 45 osp tai 90 osp.
Mahdollista suorittaa verkko-opintoina
Koulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa – voit hakeutua opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Opintojen aloitus sekä kesto sovitaan hakijakohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.
Koulutusmaksu on 250 €.
HUOM! Koulutusmaksua ei peritä vuonna 2023 aloittavilta opiskelijoilta.
Jatkuva haku, aloitus sopimuksen mukaan.
Koulutusta toteutetaan myös työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille Etelä-Savon TE-toimiston, Mikkelin seudun sekä Savonlinnan kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai kuntakokeiluissa.
Voit hakeutua koulutukseen myös jättämällä paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä (mahdollinen haastattelukutsu ja lopullinen valintatieto) voit seurata: www.tyomarkkintori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.
Opiskelijat valitaan hakemusten ja tarvittaessa haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi huolellisesti!
Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvon
Koulutus on maksuton. Opiskelija maksaa itse koulutuksen aikana mahdollisesti suoritettavien työelämän pätevyystestien viranomaismaksut.
Opiskelu työvoimakoulutuksessa on päätoimista opiskelua.
Koulutus alkaa 8.1.2024. Hakuaika päättyy 30.11.2023
Opiskelu on mahdollista myös oppisopimuksella. Joko koko opintojen ajan tai lyhyempinä jaksoina.
Mikkeli
Otavankatu 4
puh. 040 661 0394
Pieksämäki
Keskuskatu 34
puh. 050 524 8682
puh. 040 305 6605